Protecció Civil

Protecció Civil demana extremar les precaucions i la vigilància a Ponent i al Terç Sud del País pel risc d'incendi

query_builder   19 setembre 2011 11:18

event_note Nota de premsa

Protecció Civil demana extremar les precaucions i la vigilància a Ponent i al Terç Sud del País pel risc d'incendi

  • El risc també és elevat a part de la Catalunya Central
  • Tot i que la situació no comporta l’activació del pla INFOCAT de Protecció Civil, s’ha emès un avís de situació de pre-alerta.
  • De del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació i ja s’ha informat als grups actuants i als municipis de les comarques afectades per aquesta prealerta
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un nou avís de pre-alerta del Pla INFOCAT derivat de la situació de risc d’incendi, prevista per avui dilluns 19 de setembre, en zones de la Catalunya Central, Ponent i el Terç Sud del País.
 
Aquest augment del risc d’incendi forestal afecta, sobre tot, a les comarques del Bages, Anoia, Urgell, Segrià, Segarra, Noguera, Garrigues, Alt Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià.

Des de la DGPC es vol incidir en recordar la recomanació a la població d'extremar la precaució a les zones forestals i no fer foc ni activitats que puguin generar més risc d’incendi. Els operatius restaran vigilant especialment les zones afectades durant el dia d'avui.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i població de les comarques abans indicades.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
En cas de detectar indicis d’incendi forestal truqueu al 112 i allunyeu-vos de la zona. Tot i això, si us veieu sorpresos per un incendi seguiu els Consells d’Autoprotecció enfront els incendis forestals.
 
 
Podeu fer seguiment dels avisos de la Direcció General de Protecció Civil al twitter @emergenciescat