Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

Catalunya acull la cimera mundial de la indústria tèxtil, World Textile Summit 2011

query_builder   21 setembre 2011 18:19

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Catalunya acull la cimera mundial de la indústria tèxtil, World Textile Summit 2011

 
·        El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui a Barcelona, aquesta trobada que aplega als principals fabricants mundials de la indústria tèxtil i a destacats pensadors d’àmbits com l’economia, el comerç, la tecnologia i la sostenibilitat per analitzar el present i futur del sector.
 
·        La ponència inaugural ha estat a càrrec de l’ex-secretari general de Nacions Unides i Premi Nobel, Koffi Annan, que ha parlat sobre sostenibilitat en el marc del programa “Global Compact”, en el qual participen algunes de les més importants empreses del sector tèxtil a nivell mundial.
 
·        La cimera aplega uns 300 assistents d’una quarantena de països d’arreu del món.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha inaugurat avui a Barcelona la cimera mundial de la indústria tèxtil, World Textile Summit 2011. Aquesta trobada és una iniciativa pionera impulsada per l’European Committee of Textile Machinery Manufacturers (CEMATEX) —líders mundials del sector de la maquinària tèxtil— i la Internacional Textile Manufacturers Association (ITMF), que aplega al més alt nivell als principals fabricants del sector i a destacats pensadors d’àmbits com l’economia, el comerç, i la sostenibilitat, amb l’objectiu d’analitzar el futur de la indústria tèxtil.
 
En el marc de la inauguració el conseller F. Xavier Mena ha destacat la decisió  dels organitzadors de triar Catalunya i Barcelona per acollir aquest important esdeveniment, que situa al nostre país en el centre del món tèxtil. “Aquesta cimera és una gran oportunitat per aprofundir en els reptes i oportunitats que té el sector en el marc de l’actual context econòmic global”, ha apuntat el conseller. “Catalunya compta amb una gran tradició tèxtil i  una indústria puntera en aquest sentit. Som un país industrial amb bons equipaments, infraestructures i recursos humans de primeríssima línia”.  
 
El conseller, recordant aquesta llarga tradició de la indústria tèxtil catalana, l’ha encoratjat a afrontar els nous reptes que planteja la globalització i ha assenyalat que “estem i hem d’estar preparats per ser competitius a escala mundial. Som un país que podem aportar valor i n’aportem per exemple en les fases com el disseny o la distribució”.
 
El titular d’Empresa i Ocupació ha volgut també posar èmfasi en altres qüestions que marcaran el futur del sector en els propers anys, com són la necessària sostenibilitat de la indústria tèxtil, l’aplicació i defensa de normes ètiques i de responsabilitat social dins de l’activitat industrial tèxtil a nivell mundial i el reforçament dels elements d’innovació i de recerca com a garantia de futur.
 
El conseller ha expressat als organitzadors la predisposició del govern de la Generalitat perquè Catalunya pugui acollir futures edicions del World Textile Summit.
 
La inauguració, a l’Hotel Juan Carlos I, ha comptat també amb la presència del president de l’European Committee of Textile Machinery Manufacturers (CEMATEX), Stephen Combes; i del president de la Internacionational Textile Manufacturers Association (ITMF), Bashir H. Ali Mohammad. La ponència inaugural ha estat a càrrec de Koffi Annan. L’ex-secretari general de Nacions Unides i Premi Nobel ha parlat sobre sostenibilitat en el marc del programa “Global Compact”, en el qual participen algunes de les més importants empreses del sector tèxtil a nivell mundial.
 
Així mateix, la cimera comptarà amb la participació d’altres importants pensadors de prestigi internacional, com el president de l’empresa TenCate —líder en l’evolució i innovació de tèxtils tècnics i avançats—, Loek de Vries; i el professor Barry J. Eichengreen, destacat economista que analitzarà el futur de l’economia mundial i les perspectives per a les grans empreses del sector. També intervindran altres especialistes del sector tèxtil d’àmbits regionals com la Índia o la Xina, que explicaran l’actual situació del tèxtil en aquestes zones i les implicacions a la resta del món. Hi assisteixen prop de 300 representants d’empreses i experts de gairebé 40 països com Alemanya, Suïssa, Estats Units, Rússia, Xina, Japó, Índia, Corea, Vietnam, Brasil, Egipte i Sudàfrica, entre altres.