Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT)

El Catalan Observatory a la LSE inicia l'any acadèmic 2011-2012

El Catalan Observatory a la LSE inicia l'any acadèmic 2011-2012

El Patronat Catalunya Món i la London School of Economics acorden el calendari d'activitats

query_builder   22 setembre 2011 09:11

event_note Nota de premsa

El Catalan Observatory a la LSE inicia l'any acadèmic 2011-2012

El Patronat Catalunya Món i la London School of Economics acorden el calendari d'activitats

El Catalan Observatory a la LSE inicia l'any acadèmic 2011-2012
El Patronat Catalunya Món i la London School of Economics and Political Science van signar ahir a la tarda l’addenda anual que estableix les activitats a desenvolupar en el si del Catalan Observatory durant el curs acadèmic 2011-2012. La signatura va estar presidida per Roser Clavell, secretària general del Patronat, i Stuart Corbridge, Deputy Director de LSE.
 
El 2 de juny de 2009 les dues entitats van acordar mitjançant un conveni marc impulsar la London School of Economics com a Catalan Observatory del Patronat. Des d’aleshores, aquest Observatori ha dut a terme nombroses jornades, conferències i seminaris sobre àmbits diversos, com ara la sanitat, l’esport, la memòria històrica o la cultura catalana, i ha impulsat xarxes entre especialistes catalans i els seus homòlegs del Regne Unit.
 
El calendari d’activitats per al curs 2011-2012 inclou, com en les edicions anteriors, seminaris, conferències i estudis d’interès per a ambdós territoris. L’Observatori compta també amb la participació consorciada d’altres entitats catalanes com ara Mediaproducción SL, Abertis Infraestructuras SA, Foment del Treball Nacional, la Mancomunitat de Municipis de Barcelona, la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País i l''Obra Social La Caixa, les quals també poden proposar dur a terme actuacions en el marc del Catalan Observatory, de mutu acord amb el Patronat.
 
La London School of Economics constitueix actualment una de les universitats més prestigioses del Regne Unit. El Patronat Catalunya Món ha consolidat acords de col·laboració amb universitats de relleu internacional per impulsar centres que es converteixin en plataformes al servei de les institucions i la societat civil catalana. Aquestes plataformes, de lògica bidireccional, són, d'una banda, canals de transmissió de la realitat i els actius de Catalunya a l'exterior, i, de l'altra, receptors, importadors i generadors de debat i coneixement.
 
El Patronat té, avui, una xarxa de Catalan Observatories a quatre de les universitats millor posicionades internacionalment: la London School of Economics and Political Sciences al Regne Unit, la Universitat de Stanford a l’estat de Califòrnia dels EUA, la Universitat de SciencesPo a París i la Universitat de Georgetown, a Washington. A més, ha signat també un acord col·laboració amb el Consortium for Advanced Studies in Barcelona, mitjançant el qual es gestionarà un Catalan Observatory que implicarà a totes les universitats dels EUA associades a aquest consorci, i que són les universitats de Brown, Chicago, Northwestern, Stanford, Columbia, Cornell, Harvard, Princenton i Columbia, sumant un total d’onze universitats a la xarxa dels Catalan Observatories.