Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Els agents rurals intercepten tres corallers furtius al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

query_builder   23 setembre 2011 14:17

event_note Nota de premsa

Els agents rurals intercepten tres corallers furtius al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Fotografia del corall
El corall era viu i va ser traslladat a l’Institut de Ciències del Mar que analitza si es podrà replantar novament al medi marí
 
 
La patrulla marítima dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va sorprendre aquest dimecres, a les 7 del matí, tres corallers furtius que acabaven de pescar corall vermell (Corallium rubrum) il·legalment al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
 
Els corallers duien a terme la pesca furtiva a la zona coneguda com la punta de les Tres Coves, dins el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. En tot aquest espai natural, l’extracció de corall vermell és expressament prohibida, i l’incompliment d’aquesta norma és una infracció molt greu que pot constituir un delicte contra la fauna.
 
Els corallers furtius es van veure sorpresos pels Agents Rurals quan anaven a sortir de l’aigua després d’haver fet la immersió amb escafandre autònom. Immediatament van capbussar-se de nou per desprendre’s del corall agafat. Posteriorment, els Agents Rurals i els vigilants del Parc Natural van realitzar una inspecció subaquàtica per la zona fins que finalment van trobar amagades en una cova tres saques amb corall vermell i els utensilis de pesca dels furtius. El corall encara era viu.
 
Els tres corallers van ser denunciats i se’ls van comissar tots els equips d’immersió i el corall.
 
En total, es van comissar 14,5 quilograms de corall vermell en brut i moll. Com que el corall encara era viu, va ser dipositat en custòdia a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona del CSIC. Allà s’analitza i tracta el corall per determinar-ne quina quantitat es podria replantar de nou al medi marí.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia del corall

Fotografia del corall
JPG | 1609

Fotografia del material comissat

Fotografia del material comissat
JPG | 1905