Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura impulsa un projecte pilot per innovar en el control de la pesca i els afers marítims

La Unió Europea confinançarà el 90% d'aquest projecte

query_builder   27 setembre 2011 13:53

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa un projecte pilot per innovar en el control de la pesca i els afers marítims

La Unió Europea confinançarà el 90% d'aquest projecte

La Comissió Europea ha aprovat un projecte pilot sobre la creació d’un sistema per a la gestió integral de l’activitat de control de la pesca i els afers marítims  presentat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.
 
Aquest projecte, conegut amb l’acrònim de GIP, té com a objectiu millorar la capacitat administrativa i els mitjans de control de les normes de la Política Pesquera Comuna (PPC). D’altra banda, el projecte persegueix millorar el control de les activitats pesqueres i dels afers marítims amb la finalitat de garantir l’aplicació efectiva de la PPC dins de les aigües comunitàries.
 
En aquest sentit, aquesta actuació millorarà les activitats d’inspecció i vigilància del personal inspector de pesca i afers marítims i garantirà la protecció efectiva dels recursos marins i dels seus hàbitats. Permetrà al personal inspector de pesca realitzar totes les seves actuacions on line i en qualsevol lloc de treball sense la necessitat d’utilitzar el mètode tradicional en paper. El sistema funcionarà sobre un PC tablet o un ordinador portàtil i estarà dissenyat per treballar a un alt rendiment en entorns difícils.
 
La Unió Europea confinançarà el 90% d’aquest projecte, que té un pressupost de 280.759 euros.  És el percentatge màxim previst en la disposició comunitària que regula aquest tipus de mesura i suposarà una aportació de 214.138 euros. Els 66.621 euros restants els aportarà el Departament d’Agricultura, a través de la direcció general de Pesca i Afers Marítims.