Delegació a Lleida

La conselleria d'Agricultura renova la col·laboració amb el programa Tastafruita per fomentar el consum de fruita a les escoles

query_builder   27 setembre 2011 19:24

event_note Nota de premsa

La conselleria d'Agricultura renova la col·laboració amb el programa Tastafruita per fomentar el consum de fruita a les escoles

Es tracta d’una iniciativa d’Afrucat en què els infants d’escoles catalanes aprenen hàbits alimentaris saludables elaborant plats originals amb fruita
 
Ramon Farré destaca els beneficis en salut i economia que aporta l’alimentació sana i equilibrada
 
 
Imatge de l'acte
Moment de la presentació de la segona edició del projecte Tastafruita
 
El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) segueix donant suport al projecte Tastafruita, una iniciativa d’Afrucat que pretén promocionar l’hàbit del consum de fruita entre els infants. Així ho ha manifestat el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, en el transcurs de la presentació de la segona edició del projecte.
 
Tastafruita permet que alumnes de les escoles que hi participen elaborin plats prenent com a base la fruita. Les setze propostes que, per la seva originalitat, han resultat guanyadores d’entre les escoles catalanes que han pres part en el programa seran, juntament amb els nens i nenes, els protagonistes d’una mini sèrie que, al llarg de setze capítols, mostrarà els treballs a l’audiència. La mini sèrie s’emetrà a partir d’ara per tot Catalunya a través de la Xarxa de Televisions Locals. De les setze escoles guanyadores, quatre són de Lleida, sis de Tarragona, quatre de Barcelona i dues de Girona.
 
Farré ha fonamentat el suport del DAAM a aquesta iniciativa en els beneficis que aporta el consum de fruita en els àmbits de la salut individual i col·lectiva i de l’economia. Així, ha subratllat tant la reducció de taxes d’obesitat i sobrepès i la reducció del risc de malalties cardiovasculars, diabetis i alguns càncers, com “l’estalvi en costos sanitaris que suposen la prevenció i els bons hàbits en alimentació” i “la promoció dels productes agraris de primera qualitat que som capaços de produir a casa nostra”. 
 
El delegat ha explicat que “l’esperit del Tastafruita entronca plenament amb un dels objectius prioritaris del DAAM, que és el de la qualitat alimentària i la difusió dels hàbits alimentari saludables”. En aquest sentit ha fet esment als esforços que esmerça el Govern, a través del departament d'Agricultura i amb la col·laboració dels d'Ensenyament i Salut, en la implementació a Catalunya del pla europeu de consum de fruita de proximitat a les escoles, cofinançat a parts iguals entre la UE i la Generalitat. En l’edició d’aquest curs 2011/2012, està prevista la participació en aquest pla dels alumnes de 2n. cicle d’Educació Infantil i els de primària de tots els centres educatius de Catalunya. Ho han sol·licitat 1.276 escoles, amb més de 300.000 nens, en una tendència clarament a l’alça en relació a les edicions anteriors del pla. Corresponen a Lleida 176 d’aquests centres i 28.500 alumnes. Tots rebran gratuïtament una setmana de cada mes, des de gener fins al juny, una peça de fruita durant l’esmorzar o el berenar.
 
Per a una tercera edició del pla de consum de fruita de proximitat a les escoles, Afrucat té intenció de demanar la inclusió del Tastafruita en les mesures d’acompanyament que exigeix el pla europeu per garantir l’eficàcia de les seves accions previstes.
 
En la presentació de la segona edició de Tastafruita hi ha participat, a més de Farré, el gerent d’Afrucat, Manel Simón, i el director de Desenvolupament d’Empreses de “la Caixa”, Miquel Tomàs, com a entitat també col·laboradora en el projecte. Hi ha assistit la directora dels Serveis territorials del DAAM a Lleida, Cristina Bosch.