Esport

El secretari general de l'Esport destaca el paper del triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme en la projecció internacional de Catalunya

El secretari general de l'Esport destaca el paper del triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme en la projecció internacional de Catalunya

query_builder   28 setembre 2011 14:28

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport destaca el paper del triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme en la projecció internacional de Catalunya

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha destacat avui el prestigi i el nivell del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, que celebrarà la seva tercera edició el proper 2 d’octubre consolidat com ”un dels millors triatlons que es poden córrer avui” i una prova que té un gran pes “en la projecció internacional de Catalunya” a nivell esportiu.
sge
Foto: Jordi Estruch
Durant la presentació de la prova, que ha tingut lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, Ivan Tibau ha manifestat que aquest Challenge té els ingredients necessaris perquè sigui un èxit, com un cartell d’atletes de primer nivell, amb la presència dels dos últims guanyadors, i molts d’ells estrangers, la qual cosa assegura “la repercussió internacional de la prova”.
 
El secretari general de l’Esport ha lloat també la capacitat organitzativa de l’equip que està al capdavant de la prova i ha subratllat l’aposta de Calella per l’esport, un factor que ajuda a donar més rellevància a aquest triatló. “La ciutat compta amb moltes entitats esportives i acull molts esdeveniments, i aixó és bo per donar a conèixer el municipi, que amb la celebració del Challenge referma que és un referent del turisme esportiu a Catalunya”, ha afegit.
 
Finalment, Ivan Tibau ha posat èmfasi en l’alt increment de participants, que “és fruit de la capacitat d’atracció de la prova i de la ciutat, gràcies al clima, la platja i els escenaris” d’una prova que s’ha consolidat com un triatló de referència en el calendari europeu de llarga distància.
 
L’acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini; la vicepresidenta del Consell Comarcal del Maresme, Maria Isabel Ferreras, així com el cap de cursa del Challenge Costa de Barcelona-Maresme, Agustí Pérez, i el triatleta barceloní Marcel Zamora.
 
Agustí Pérez ha afirmat que el repte enguany és “mantenir i millorar el nivell de la cursa” després que l’any passat fos considerada com la millor prova de triatló de l’Estat, i ha destacat que novament una de les prioritats serà “tenir cura del triatleta”. Pérez s’ha felicitat perquè el Challenge Costa de Barcelona-Maresme és una prova “referent a nivell internacional” que mobilitza més de 600 persones per assegurar l’èxit organitzatiu.
 
Marcel Zamora, per la seva banda, ha assegurat que “córrer a casa és un plaer” i que els ànims de l’afició catalana li donaran ànims per intentar repetir la victòria de fa dos anys. El triatleta també ha dit que “del clima i l’estat dels diversos circuits” on té lloc la prova dependrà que faci una bona marca.
 
Finalment, l’alcaldessa de Calella ha agraït el suport de la Generalitat de Catalunya i dels municipis de la comarca del Maresme a una prova que “ajuda a desestacionalitzar” turísticament el municipi i que beneficia l’economia del país. Montserrat Candini ha exposat que la Challenge és “una oportunitat” per promocionar Calella arreu.
 
Atletes de 36 països
 
El Challenge Costa de Barcelona-Maresme preveu la participació de més de 1.100 triatletes (985 homes i 115 dones) provinents de 36 països, cosa que suposa un creixement dels inscrits del 39% respecte el 2010 i el situa com el triatló de llarga distancia amb més participació de l’Estat. Entre les novetats d’enguany, s’han incorporat canvis per millorar l'atenció als participants i en els actes paral·lels.
 
Entre els favorits, competiran pel podi els guanyadors de les edicions anteriors Jimmy Jhonsen (2010) i Marcel Zamora (2009). La prova inclou 3,8 km de natació, 180 km en bicicleta i 42 km de cursa a peu.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 334