Territori i Sostenibilitat

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de Sort amb la posada en servei de dues noves depuradores

query_builder   4 octubre 2011 11:25

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de Sort amb la posada en servei de dues noves depuradores

 
·         Les plantes de Saurí i Llessui tenen una capacitat de tractament conjunta de 150 m3/dia i retornaran les seves aigües al riu Pamano, afluent de la Noguera Pallaresa
 
·         S’han invertit més de 650.000 euros en aquests treballs, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei dues depuradores (Saurí i Llessui) que milloraran el sanejament del municipi de Sort (Pallars Sobirà). S’han invertit entre els dos projectes més de 650.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
Les dues depuradores tenen una capacitat conjunta de tractament de 150 m3/dia, equivalent a 750 persones, i retornaran les seves aigües al riu Pamano, afluent de la Noguera Pallaresa.
 
La depuradora de Saurí és compacta amb un procés biològic de tractament i disposa d’una capacitat de tractament de 30 m3/dia. Pel que fa a la planta de Llessui, també és compacta amb tractament biològic, i disposa d’una capacitat de tractament de 120 m3/dia. A més, aquest projecte també ha comportat la construcció d’una canonada de 260 metres de longitud.
 
L’aigua sanejada en aquestes dues depuradores possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu Noguera Pallaresa i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
 
Sanejament a Catalunya
 
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 219