Oficina del President

President Mas: "Hem de tenir la confiança que guanyarem la batalla contra l'atur"

query_builder   4 octubre 2011 23:13

event_note Nota de premsa

President Mas: "Hem de tenir la confiança que guanyarem la batalla contra l'atur"

·        El cap de l’Executiu ha presidit el lliurament de la primera edició dels Premis elEconomista
Foto de grup amb els guardonats
Foto de grup amb els guardonats
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat aquesta nit les darreres dades sobre l’atur que s’han fent públiques avui i ha assegurat que “la batalla contra l’atur és dura, llarga i penosa, però hem de tenir la confiança que aquesta batalla la guanyarem perquè tenim una realitat de teixit empresarial productiu que ens pot fer superar aquesta situació”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes manifestacions durant l’acte La Nit de l’Economia, organitzat pel diari elEconomista amb el suport de “la Caixa”, en el decurs del qual s’ha fet el lliurament de la primera edició dels Premis elEconomista.
                                                                                                                            
El president Mas ha felicitat els guardonats en aquesta primera edició dels premis i els ha posat com a “exemples positius de coses que estan funcionant bé i ho continuaran fent”. Els cinc guardonats en aquesta primera edició dels Premis elEconomista han estat: el Grup Siro, amb el Premi a la Millor Iniciativa en Responsabilitat Social Corporativa; Universia, amb el guardó al millor Projecte Universitari; Inditex, amb el Premi a la Innovació Digital; Grifols, amb el Premi a la Millor Operació Empresarial, i el president de Telefònica Europa, José María Álvarez-Pallete, amb el Reconeixement a la Personalitat Econòmica de l’Any.
 
El cap del Govern ha volgut aprofitar l’acte, organitzat per aquest diari econòmic, per destacar notícies positives del món econòmic com a exemples “que puguin donar més confiança al conjunt del país” i ha volgut donar “un missatge de confiança en el nostre present i en el nostre futur”.
 
Artur Mas ha donat un seguit de dades positives per a l’economia, com ara que en els vuit primers mesos d’enguany les exportacions catalanes han crescut un 16,22% i representen el 22% de les exportacions de tot l’Estat o que el Port de Barcelona ha batut el rècord d’exportació de contenidors a l’agost. També ha subratllat les darreres dades del turisme, amb ingressos per sobre dels 8.000 milions d’euros. El president ha remarcat, així mateix, que la producció científica catalana representa l’1% de la producció mundial.
                   
 A l’acte de lliurament dels premis elEconomista també hi han assistit el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell; el president del diari elEconomista i de l’editorial Ecoprensa, Alfonso de Salas; el director general de “la Caixa”, Joan María Nin; el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, i el president de la CEOE, Joan Rosell, entre d’altres.
 

1  

Imatges

Fotografia de grup

Fotografia de grup 500