Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació promou el programa "Innovació Cooperativa" que fomenta la creació d'empreses i ocupació estable i de qualitat

query_builder   9 octubre 2011 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El Departament d'Empresa i Ocupació promou el programa "Innovació Cooperativa" que fomenta la creació d'empreses i ocupació estable i de qualitat

  • Sis entitats representatives de l’economia social i cooperativa han impulsat conjuntament aquesta iniciativa
El Departament d’Empresa i Ocupació, conjuntament amb un total de sis entitats representatives de l’economia social i cooperativa —la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Federació de Societats Laborals de Catalunya, Aposta Escola de Cooperativisme, Ara_Coop i la Fundació Seira— , promou el programa “Innovació Cooperativa” amb l’objectiu de fomentar la creació d’empreses i ocupació estable i de qualitat.
 
El projecte es va presentar aquesta setmana a Barcelona davant de més de 200 persones integrants de cooperatives, entitats locals i representants del moviment cooperatiu.
 
L’objectiu del projecte, en el qual participen 3.000 persones, 300 empreses i 25 ens locals, és desenvolupar l’activitat empresarial amb vocació innovadora. Per fer-ho s’han posat en marxa diferents accions. Una de les més destacades s’adreça a l'alumnat i als equips docents dels centres d’educació secundària. Més de 1.500 alumnes de 49 instituts participen en aquest projecte que clourà amb la simulació de la creació d’una empresa d’economia social i cooperativa.
 
Així mateix i en el marc del projecte, s’acompanyarà tant a nous projectes empresarials com a empreses ja consolidades.
 
Durant la presentació, el director general d’Economia Social, i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, ha fet ”una aposta clara per la consolidació de les empreses cooperatives”. Pel que fa al president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, ha recordat que “la intercooperació és un dels principis essencials del cooperativisme”.