Delegació a Girona

Girona acull la presentació del Centre de Reempresa de Catalunya, un nou model d'emprenedoria que incideix en la continuïtat de les empreses

query_builder   11 octubre 2011 15:01

event_note Nota de premsa

Girona acull la presentació del Centre de Reempresa de Catalunya, un nou model d'emprenedoria que incideix en la continuïtat de les empreses

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha destacat l’empresa "com a creadora de riquesa, d’ocupació i, sobretot, de l’estat del benestar".

El total d’empreses que van cessar la seva activitat l’any passat va ser de 98.320. D’aquestes, prop del 15% han tancat per motius no econòmics.
 
 
 
Presentació del Centre de Reempresa de Catalunya
El Centre de Reempresa a les comarques gironines s’ha presentat avui a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, el director del Centre de Reempresa, Albert Colomer, i el director general d’Afers Econòmics, Salvador Estapé, han presidit l’acte de presentació d’aquest nou model d’emprenedoria.  
A mitjans de l’any 2010, la patronal Cecot va proposar la posada en marxa d’una iniciativa pionera a Espanya: el Centre de Reempresa de Catalunya. Un instrument que pretén incidir directament en la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. Avui, el Centre de Reempresa de Catalunya ja és una realitat, amb delegacions a tot Catalunya des del mes de juny i una metodologia de treball validada.
 
 
La Reempresa és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.
 
Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució del creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.
 
El delegat del Govern, en el seu parlament, ha volgut destacar que en el nostre país l’empresa no té el prestigi social de què gaudeix en d’altres països d’Europa i que, precisament per aquest fet, cal un esforç divulgatiu a la societat i, especialment a les escoles, per explicar que “l’empresa és la creadora de riquesa i  la creadora d’ocupació”. Però, a més, ha afegit, “l’empresa és la que contribueix de forma clara en el manteniment de l’estat del benestar”.
 
El Centre de Reempresa de Catalunya està co-finançat amb un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2007-2013. Objectiu de Competitivitat Regional i Ocupació i pel Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Presentació del Centre de Reempresa de Catalunya

Presentació del Centre de Reempresa de Catalunya
JPG | 382