IDESCAT

Els naixements disminueixen un 1% l'any 2010 a Catalunya

query_builder   13 octubre 2011 10:10

event_note Nota de premsa

Els naixements disminueixen un 1% l'any 2010 a Catalunya

  • El descens es concentra en el col·lectiu de dones menors de 30 anys
  • Els únics àmbits on hi ha augments són l'Alt Pirineu i Aran i les Comarques Centrals
  • Marc i Martina són els noms més posats als nadons
 
L’any 2010, el nombre de naixements registrats a Catalunya és de 84.015, un 1% menys que un any enrere i representa una taxa d’11,3 naixements per mil habitants. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el descens es concentra entre les dones menors de 30 anys que han registrat un 6,7% menys de naixements que l’any 2009, mentre que en el cas de mares de 30 o més anys, la xifra de naixements ha augmentat un 2%.
 
Es continua així la tendència decreixent de la natalitat que es va iniciar l’any 2009, com a conseqüència de la reducció del nombre de dones en edats reproductives, per l’arribada a aquestes edats de les generacions buides dels anys vuitanta, i, d’altra banda, per la disminució dels fluxos d’entrada de dones immigrants procedents de l’estranger.
 
L’Alt Pirineu i Aran, i les Comarques Centrals han incrementat el nombre de naixements l’1,5% i el 0,6% respectivament, mentre que la resta d’àmbits territorials han reduït els seus naixements. Els majors descensos s’han registrat a les Terres de l’Ebre (-4,5%) i l’Àmbit de Ponent (-2,9%).
 
Marc ocupa la primera posició a tots els àmbits territorials, excepte a l’Alt Pirineu-Aran, on els Pol encapçalen el rànquing. En el cas de les nenes, la distribució dels noms en el territori és força diferent. Així, l’Àmbit Metropolità és l’únic on les Martina encapçalen la llista.

1  

Fitxers adjunts

NPnaix2010

NPnaix2010
PDF | 136