Empresa i Coneixement

El departament d'Empresa i Ocupació signa un conveni amb l'Ajuntament de Salt per fomentar l'ocupació i el desenvolupament local

query_builder   14 octubre 2011 16:55

event_note Nota de premsa

El departament d'Empresa i Ocupació signa un conveni amb l'Ajuntament de Salt per fomentar l'ocupació i el desenvolupament local

  • L’acord signat pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, preveu accions en matèria de formació i la posada en marxa de dos plans d’ocupació per atendre la singularitat específica del municipi.
  • El conseller F. Xavier Mena també ha visitat avui l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i les empreses Comexi i Gas Gas, en una jornada emmarcada en els àmbits competencials d’indústria i ocupació.
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha signat avui amb l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, un conveni de col·laboració per dur a terme actuacions ocupacionals i de desenvolupament en aquest municipi gironí. L’objectiu de l’acord és desplegar un pla de polítiques actives per millorar la convivència, la cohesió social i l’ocupabilitat de les persones, donant així resposta a la singularitat específica de Salt.
 
L’acord preveu que la Generalitat, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya,  finançarà el desplegament de tres línies d’actuació: un primer eix d‘actuació s’articularà a l’entorn d’accions de formació transversal i progrés professional dirigides a persones en situació d’atur amb un baix nivell formatiu o amb dificultats per accedir al mercat del treball. En aquest àmbit, es treballarà en matèries com les habilitats en tecnologies de la informació i la comunicació, la llengua catalana o l’accés a formació per a l’obtenció del permís de conducció.
 
Una segona línia preveu l’execució de dos plans d’ocupació, un d’ells destinat a donar informació i suport a les comunitats de veïns i un altre amb la dinamització i la mediació comercial com a objectiu, i que suposaran la contractació de set persones.
 
Finalment, l’acord inclou una línia d’accions de desenvolupament local, centrades en la coordinació i adequació a la realitat del municipi de Salt de totes les actuacions i continguts del conveni.
 
Reunions de treball amb Comexi Group i Gas Gas

El conseller d’Empresa i Ocupació també ha aprofitat la visita a les comarques gironines per aprofundir en altres àmbits competencials, com la indústria. En primer lloc, s’ha dirigit a Riudellots de la Selva, on ha visitat l’ajuntament i s’ha trobat l’alcaldessa del municipi, Montserrat Roure, i  amb l’equip de govern.
 
Posteriorment, F. Xavier Mena s’ha desplaçat a l’empresa Comexi Group, on ha mantingut una reunió de treball amb els directius de la firma i ha visitat les seves instal·lacions productives. L’empresa, líder mundial en fabricació de maquinària per al sector de l'envàs flexible i amb seu a Riudellots de la Selva, destaca per la seva trajectòria en innovació i internacionalització, ja que el 98% de la seva facturació prové de les vendes a l’exterior. El grup de la família Xifra preveu tancar l'exercici amb una facturació de 110 milions d'euros, que suposa un creixement anual del 12%.
 
Ja en el municipi de Salt, el conseller també ha visitat l’empresa fabricant de motocicletes de trial i d’enduro Gas Gas, on s’ha reunit amb el seus representants. El conseller ha recordat que aquesta setmana el departament d’Empresa i Ocupació ha activat una línia de finançament de 12 milions d’euros que, dins del Pla estratègic de suport al sector de la moto, té com a objectiu finançar projectes relacionats amb la moto elèctrica, la tecnologia i la consolidació de posició competitiva de les empreses catalanes.
 
Les característiques del Pla de la moto van més enllà del recolzament financer: ajudaran a desenvolupar projectes de tipus tecnològic que permetin millorar la competitivitat del sector tant a mig com a llarg termini”, ha detallat F. Xavier Mena. En total, aquesta línia, en la que han participat sis empreses de les comarques gironines incloent-hi Gas Gas, finançarà 14 projectes, que generaran una inversió induïda de 32 milions d’euros.

1  

Imatges

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb l'equip de govern de Riudellots de la Selva

El conseller F. Xavier Mena durant la reunió amb l'equip de govern de Riudellots de la Selva 2072

3  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, durant la visita a Comexi

El conseller F. Xavier Mena, durant la visita a Comexi
JPG | 2153

El conseller F. Xavier Mena a Gas Gas

El conseller F. Xavier Mena a Gas Gas
JPG | 2170

El conseller F. Xavier Mena i l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, en la signatura del conveni

El conseller F. Xavier Mena i l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, en la signatura del conveni
JPG | 2106