Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí demana a l'Estat que estudiï l'exempció agrícola de la normativa de la Competència

Pelegrí demana a l'Estat que estudiï l'exempció agrícola de la normativa de la Competència

query_builder   17 octubre 2011 14:14

event_note Nota de premsa

Pelegrí demana a l'Estat que estudiï l'exempció agrícola de la normativa de la Competència

Moment de la trobada
Moment de la trobada
La Ministra Aguilar s’ha compromès a estudiar aquesta iniciativa
 
Totes les comunitats autònomes rebutgen el nou reglament de la Política Agrària Comuna
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, s’ha desplaçat avui ha Madrid per donar a conèixer el posicionament de Catalunya respecte la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) en el si del Consell Consultiu i la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural.
 
En el decurs de la trobada, Pelegrí ha demanat a la ministra Aguilar que estudiï l’exempció agrícola de la normativa de la Competència, cosa que ja preveu el Tractat de Lisboa i el propi projecte de reforma de la PAC. Una de les prioritats per al sector és incidir en la rigidesa del mercat  i la volatilitat de preus que tants perjudicis causa en la cadena alimentària, especialment per als productors. Aquesta exempció seria una bona via per poder aplicar mesures que ajudin a equilibrar els preus agrícoles. En aquest sentit, la ministra Aguilar s’ha compromès a estudiar aquesta proposta presentada per Catalunya.
 
El responsable de l’Administració agrària catalana també ha traslladat a Madrid els temes que més preocupen al sector com ara les modificacions sobre els ajuts directes (tarifa plana) al primer pilar, ja que pot repercutir molt directament en una part important d’alguns subsectors.
 
D’altra banda, Pelegrí ha reclamant que la nova PAC tingui en consideració i inclogui en els nous criteris tot l’esforç que ja fa el sector com a garant de la conservació del territori, del medi ambient  i dels valors naturals associats i que el reverdiment de la PAC (greening) no comporti una pèrdua de competitivitat per al sector. El conseller també ha demanat que s’apliqui el principi de reciprocitat als productes que venen de fora de la Unió Europea i que no tenen els mateixos condicionants ambientals o sanitaris que els produïts aquí.
 
Pelegrí també ha destacat la necessitat d’incorporar mesures excepcionals de gestió de crisi que vagin més enllà d’una simple dotació com la que planteja el nou reglament, i que es tinguin en compte no només la crisi de preus sinó també la de costos que ve patint el sector per factors exògens a la seva activitat (increment de preus de l’energia, increment de cost dels cereals i pinsos per animals, etc.).
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 389