Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura destinarà finalment més de 270.000 euros en ajuts al rendiment lleter

query_builder   20 octubre 2011 10:44

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura destinarà finalment més de 270.000 euros en ajuts al rendiment lleter

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha efectuat la declaració de crèdits disponibles per als ajuts al rendiment lleter 2011 i n’ha aprovat les bases reguladores, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
La dotació per a l’any 2011 d’aquests ajuts era inicialment de 43.338 euros, però com que aquest pressupost inicial ha resultat insuficient per atendre les sol·licituds presentades, s’ha incrementat en 234.554 euros, de manera que el crèdit final disponible serà de 277.892 euros.
 
Aquests ajuts serveixen per compensar part dels costos que generen les activitats de control oficial del rendiment lleter als titulars de les explotacions ramaderes de Catalunya de les espècies bovina, ovina i caprina.
 
El control oficial del rendiment lleter consisteix en la comprovació sistemàtica de la quantitat de llet produïda i dels seus components, i també en la recollida d’altra informació de validesa per a la seva incorporació als esquemes de selecció aprovats per a diferents races.
 
Aquests controls tenen com a finalitat obtenir les dades relatives a la quantitat i qualitat de la llet produïda per cada animal que, degudament processades, permeten avaluar genèticament els reproductors amb l’objectiu de millorar les races i incrementar la rendibilitat de les explotacions ramaderes.