Empresa i Coneixement

INDÚSTRIA

La unitat productiva d'AJP Industrial passa a mans de dues firmes catalanes líders del sector de la moto

query_builder   21 octubre 2011 12:02

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La unitat productiva d'AJP Industrial passa a mans de dues firmes catalanes líders del sector de la moto

  • J.Juan, empresa dedicada a la fabricació de sistemes de frenada, ha adquirit la divisió de frens d’AJP. La fabricant de llantes Morad es queda amb la divisió de boixes per a rodes.

 

  • J.Juan i Morad absorbiran part de la plantilla de treballadors d’AJP i preveuen augmentar els llocs de treball a mesura que s’estabilitzi la producció.

 

  • La participació de la Direcció General d’Indústria en aquest procés ha estat clau a l’hora de trobar compradors per l’empresa i mantenir una de les marques icona del sector de la moto a Catalunya.
 
L’empresa catalana AJP Industrial, fabricant de components per a motocicletes que es trobava en concurs de creditors des del passat mes de maig, passarà a mans de J.Juan i Morad, dues firmes catalanes líders del sector. Així ho ha resolt el Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona aquesta setmana. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General d’Indústria, ha actuat com a mediador durant el concurs i ha celebrat la decisió perquè suposa la continuïtat de l’activitat productiva d’AJP. 
 
L’empresa J.Juan, dedicada a la fabricació de sistemes de frenada, ha adquirit la divisió de frens d’AJP Industrial. De la seva banda, la fabricant de llantes Morad es farà càrrec de la divisió de boixes per a rodes. J.Juan i Morad absorbiran una part de la plantilla de treballadors de la unitat d’AJP i incrementaran el nombre de llocs de treball a mesura que s’estabilitzi la producció.
 
La participació de la Direcció General d’Indústria en aquest procés ha estat clau a l’hora de trobar compradors per l’empresa i aconseguir d’aquesta manera el manteniment d’una de les marques més reconegudes del sector de la moto a Catalunya. Durant els mesos que ha durat el concurs, la Direcció General d’Indústria també ha intervingut per assegurar que no s’interrompés el subministrament dels components d’AJP als seus clients - fabricants de motos - que corrien el risc de no poder comercialitzar les motos en un període estacional de gran demanda.