Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El director general d'Indústria, Joan Sureda, viatja als Estats Units per potenciar la captació d'inversions

query_builder   23 octubre 2011 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El director general d'Indústria, Joan Sureda, viatja als Estats Units per potenciar la captació d'inversions

  • Acompanyat del conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, es reunirà amb empreses nord-americanes interessades en invertir a Catalunya.
  • Les reunions de treball responen a una de les estratègies prioritàries del Departament d’Empresa i Ocupació de promoure i atraure inversions per tal de reactivar l’economia i crear ocupació.
 
El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat organitza del 23 al 28 d’octubre una viatge de treball als Estats Units amb l’objectiu de potenciar la captació d’inversions empresarials per a Catalunya i consolidar les ja existents. El director general d’Indústria, Joan Sureda, el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas, i el director d’Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel, es desplaçaran a San Francisco, Milwaukee i Nova York per presentar Catalunya davant possibles i potencials inversors.
 
La delegació oficial també es reunirà amb les principals empreses nord-americanes implantades a Catalunya per reiterar-los el suport de la Generalitat de Catalunya així com també la proposta de noves inversions al territori. Aquestes actuacions responen a una de les estratègies prioritàries del Departament d’Empresa i Ocupació de promoure i atraure inversions per tal de reactivar l’economia i crear ocupació.
 
El viatge forma part del calendari de captació d’inversions 2011- 2012 elaborat per Invest in Catalonia – l’àrea d’atracció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació – que inclou actuacions a diversos països d’arreu del món. 
 
La delegació catalana es reunirà als Estats Units amb representants d’empreses del sector de les telecomunicacions, les noves tecnologies, la cosmètica, la biomedicina i l’automoció, entre d’altres. També visitarà diverses incubadores del país amb l’objectiu d’explorar models de col·laboració per tal d’atraure start-ups tecnològiques de ràpid creixement. Així mateix està prevista una trobada amb Burton Lee, fundador i Chairman del European Enterpreneur & Innovation Institute de la Universitat d’Stanford, per conèixer i intercanviar impressions sobre el model d’emprenedoria i innovació que triomfa als Estats Units.
 
Les inversions d’Estats Units a Catalunya
Amb un volum d’inversió a Catalunya de 289 milions d’euros, els Estats Units van ocupar el quart lloc del rànquing de països inversors a Catalunya l’any 2010. Entre 2005 i 2010, els Estats Units s’han situat dintre dels primers països inversors a Catalunya.
 
Durant el període 2005-2010, la inversió nord-americana a territori català va suposar una mitjana del 13% de la inversió total d’aquest país a l’Estat espanyol, fet que converteix a Catalunya en la segona destinació de les inversions nord-americanes, precedida per la Comunitat de Madrid.
 
Catalunya compta amb un total de 496 empreses nord-americanes establertes al territori (2011). Aquestes empreses representen el 9,43% del total de les empreses estrangeres establertes a Catalunya.