Protecció Civil

Protecció Civil rebaixa a PREALERTA el pla Inuncat per la normalització de la situació

query_builder   24 octubre 2011 12:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil rebaixa a PREALERTA el pla Inuncat per la normalització de la situació

  • El pla queda en situació de prealerta ja que, a partir del migdia,   s’espera l’entrada d’un nou front per la zona nord-est de Catalunya, acompanyada d’una situació de risc per Estat de la Mar
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat rebaixat la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) a fase de prealarta. La decisió de baixar la fase del pla s’ha pres un cop s’ha normalitzat la situació viària, així com la recuperació del subminitsrament elèctric que encara patien alguns abonats.
 
El pla d’emergències Inuncat es manté en prealerta ja que, a partir del migdia, s’espera l’entrada d’un nou front que afectarà a les comarques del nord-est de Catalunya (Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany, Alt i Baix Empordà, Gironès, Selva i Vallès Oriental), així com zones del nord-oest (Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alt Urgell). A partir de la matinada les pluges seran generalitzades a la meitat nord de Catalunya. En les comarques de l’Alt i Baix Empordà, així com la Selva també hi haurà una situació de risc per Estat de la Mar, on es possible que es donin onades a la mar superiors als 2.50 metres (maregassa)
 
A hores d'ara, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 362 trucades relacionades amb les pluges (277 incidents) i els Bombers han rebut més de 250 avisos per incidències relacionades amb els aiguats.
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en punts inundables i evitar l’accés a les zones properes als rius, rieres i guals, així com fer seguiment de les informacions meteorològiques. Extremeu les precaucions i seguiu els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).