Servei Meteorològic de Catalunya

Nou episodi de pluja general i abundant

query_builder   26 octubre 2011 13:47

event_note Nota de premsa

Nou episodi de pluja general i abundant

 
Entre dijous i dissabte es preveu un episodi de pluja general que, per segona vegada aquesta setmana, produirà xàfecs d’intensitat puntualment forta i acumularà quantitats molt abundants de precipitació
 
 
Una pertorbació procedent de l’Atlàntic s’aprofundirà damunt la Península Ibèrica i afectarà Catalunya entre dijous i dissabte. Aquesta fet, unit a la formació d’una petita depressió a la Mediterrània, donarà lloc a precipitacions generals i a l’alteració de l’estat de la mar.
 
La predicció indica que les precipitacions s’iniciaran dijous pel sud i oest del país. Amb el pas de les hores s’aniran estenent cap a la resta de Catalunya i acabaran essent generals. Divendres es preveu pluja arreu del país, tot i que les més intenses i abundants es centraran a la meitat est i a la resta del litoral i del Prelitoral. Localment seran d’intensitat forta i aniran acompanyades de tempesta. Entre divendres a la nit i dissabte al matí les pluges s’aniran restringint a la meitat sud, alhora que s’afebliran. Dissabte a la tarda hauran minvat del tot.
 
De manera puntual, és possible que en tot l’episodi s’enregistrin quantitats superiors als  100 mm (l/m2). On es preveu que s’acumuli menys aigua és a Ponent.
 
A banda, el vent de component sud i est bufarà fort i donarà lloc a una alteració de l’estat de la mar a partir de dijous, especialment a la meitat nord de la costa.
 
Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc per pluja i per onatge.
 
Per a més informació, www.meteo.cat.
 
 
Servei Meteorològic de Catalunya

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 29