Educació

La consellera d'Ensenyament anuncia el nou projecte Pirineus Mobilitat

query_builder   26 octubre 2011 15:44

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament anuncia el nou projecte Pirineus Mobilitat

  • La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, anuncia un nou projecte de col·laboració entre Aquitània, Euskadi, Navarra, Aragó, Migjorn-Pirineus, Llenguadoc-Rosselló i Catalunya per convertir els Pirineus en un espai obert per a l’alumnat de FP
  • El nou projecte, Pirineus Mobilitat, permetrà que un miler d’alumnes puguin fer estades pràctiques en empreses dels territoris francès i espanyol
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha presentat aquest migdia a Girona Pirineus Mobilitat, un nou projecte fruit d’un acord entre els governs d’Aquitània, Euskadi, Navarra, Aragó, Migjorn-Pirineus, Llenguadoc-Rosselló i Catalunya. El projecte està adreçat a un miler d’alumnes amb l’objectiu que puguin completar la seva formació tècnica amb estades pràctiques en empreses dels territoris francès i espanyol.
 
Aquesta nova iniciativa s’emmarca en un projecte ja existent, Pirineus Formació Professional (PIREFOP), que pretén integrar i innovar els sistemes de FP de les dues vessants pirinenques. El PIREFOP integra els governs de Catalunya, l’Aragó, Aquitània i Migjorn-Pirineus. El projecte contribueix a la millora de la qualitat de la formació professional i a la mobilitat transfronterera.
 
El PIREFOP ha permès l’intercanvi de 380 estudiants, dels quals 148 eren catalans. Alhora, ha facilitat accions conjuntes de formació amb professorat de diferents administracions i ha permès realitzar estudis de transparència de qualificacions professionals en: cuina, energies renovables, sanitat, automoció i esports.
 
Segons la titular d’Ensenyament, “aquest és un eix principal: la promoció de la mobilitat. Això ha de permetre la futura mobilitat professional. Projectes com aquests són un primer pas per garantir aquesta cultura de mobilitat europea”. Rigau ha afegit que “el PIREFOP ha estat una empresa col·lectiva que ha suposat el treball de moltes persones. És un magnífic exemple de treball en comú per assolir objectius compartits”.
 
La consellera Rigau també ha signat avui un conveni de col·laboració entre el Departament d'Ensenyament i la Région Midi-Pyrénées en matèria de formació professional inicial i de mobilitat dels joves.
 
Entre els objectius del conveni, que tindrà una durada fins desembre de 2013, destaquen la promoció dels intercanvis d’estudiants, la cooperació entre els centres, l’intercanvi d’informació i d’experiències i l’afavoriment de l’aprenentatge de llengües estrangeres.
 
 
 
26 d’octubre de 2011