Salut

El sistema sanitari analitza els reptes en l'atenció a les addicions a Catalunya

El sistema sanitari analitza els reptes en l'atenció a les addicions a Catalunya

query_builder   28 octubre 2011 17:10

event_note Nota de premsa

El sistema sanitari analitza els reptes en l'atenció a les addicions a Catalunya

El debat s’ha realitzat a la VII Jornada de la Coordinadora de Centres d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències.
 
Avui, divendres 28 d’octubre, el sotsdirector de Drogodependències del Departament de Salut, Joan Colom, i la directora del Pla de Salut Mental i Addiccions, Cristina Molina, han participat a la VII Jornada de la Coordinadora de Centres d’Atenció i Seguiment de Drogodependències (CAS) de Catalunya, que s’ha celebrat a l’Hospital de Terrassa.
 
En aquesta edició, s’ha analitzat i debatut la situació actual, els reptes i les perspectives de futur en l’atenció de les addiccions a Catalunya. La convocatòria s’ha fet també extensiva als professionals de la Xarxa de Salut Mental d’Adults, Infanto-Juvenil i d’Atenció Primària, per tal de poder avançar en l’anàlisi i discussió de les necessitats i estratègies de forma integral.  
 
La jornada ha comptat amb la intervenció de la psicosociòloga Betty Azocar, directora de projectes del Departament del Seine-Saint Denis de Paris, qui ha pronunciat la conferència “Reptes i perspectives en l’atenció de les addiccions”.
 
Posteriorment, els prop de 180 participants s’han dividit en tres tallers simultanis sobre el diagnòstic i l’atenció a la patologia dual, els programes d’intervenció amb adolescents i joves, i els programes de reducció de danys al CAS.