Territori i Sostenibilitat

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de la Pobleta del Bellveí, al municipi de la Torre de Capdella

query_builder   31 octubre 2011 11:18

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua posa en servei la depuradora de la Pobleta del Bellveí, al municipi de la Torre de Capdella

·  La planta té una capacitat de tractament de 100 m3/dia i retornarà les seves aigües al riu Flamisell, afluent de la Noguera Pallaresa
 
·  S’han invertit prop de 364.000 euros en aquests treballs, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea
 
·  Amb aquesta ja són vuit les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Jussà
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora i els col·lectors en alta de la Pobleta de Bellveí, en el municipi de la Torre de Capdella, a la comarca del Pallars Jussà. Aquesta actuació ha tingut un cost proper als 364.000 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea.
 
La depuradora, que és de tipus compacte amb tractament biològic, està dissenyada per a un cabal de 100 m3/dia i retornarà les seves aigües al riu Flamisell, afluent de la  Noguera Pallaresa.
 
D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Amb aquesta ja són vuit les depuradores que donen servei a la comarca del Pallars Jussà: Tremp, la Pobla de Segur, Vilamitjana de Tremp, Guàrdia de Tremp, Les Esglésies, Figuerola d’Orcau i Xerallo (Sarroca de Bellera). 
 
 
Sanejament a Catalunya
 
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 210