Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Andreu Claret, reelegit director de la Fundació Euromediterrània Anna Lindh

Andreu Claret, reelegit director de la Fundació Euromediterrània Anna Lindh

query_builder   31 octubre 2011 09:11

event_note Nota de premsa

Andreu Claret, reelegit director de la Fundació Euromediterrània Anna Lindh

El periodista català Andreu Claret ha estat reelegit per un segon mandat de tres anys com a director de la Fundació Anna Lindh (FAL), una institució de la Unió per la Mediterrània (UpM) encarregada de promoure el diàleg cultural a la regió, i que te la seu a Alexandria (Egipte).
Claret, que va dirigir l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) durant prop de cinc anys, ha estat reelegit per unanimitat pel consell d'administració de la Fundació reunit a Cracòvia (Polònia). El consell, integrat per representants de 43 països, la Unió Europea i la Lliga Àrab, també va renovar el càrrec de President de la FAL que ocupa André Azoulay, conseller del Rei del Marroc.
 
El mateix Consell va aprovar els objectius pels propers tres anys entre els quals destaca un programa de suport a les societats civils des països àrabs que han emprès transicions democràtiques.
 
Creada el 2004 en el marc del Procés de Barcelona, la Fundació Anna Lindh té com a objectiu promoure activitats conjuntes de caràcter social, educatiu i cultural, entre organitzacions de la societat civil dels 43 països de la regió, entre els quals hi ha tots els de la Unió Europea, els països Àrabs riberencs, Turquia i Israel. Claret n'és el director des del Juliol de 2008.