Palau Robert

La innovació pensada a Barcelona amb projecció internacional: exposició "Pensat a Barcelona"

L'exposició "Pensat a Barcelona" es presenta a l'Espai Catalunya Europa de Brussel·les

La innovació pensada a Barcelona amb projecció internacional

Visita amb els mitjans de comunicació el 8 de novembre, a les 17.30 h.

query_builder   4 novembre 2011 10:24

event_note Nota de premsa

L'exposició "Pensat a Barcelona" es presenta a l'Espai Catalunya Europa de Brussel·les

La innovació pensada a Barcelona amb projecció internacional

Visita amb els mitjans de comunicació el 8 de novembre, a les 17.30 h.

Una mostra de la creativitat i la innovació catalanes es podrà veure a l’exposició “Pensat a Barcelona”, que la Generalitat de Catalunya presentarà a l’espai Catalunya Europa, a Brussel·les. L’exposició, que s’inaugurarà el 8 de novembre a les 18 h, és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, amb la col·laboració de Barcelona Centre de Disseny (BCD) i Foment de les Arts i del Disseny (FAD).
PRobert
Presentarà l’acte inaugural el delegat del Govern davant de la Unió Europea, Joan Prat. Hi intervindran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genovès; el director de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Llimona, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas.
L’exposició “Pensat a Barcelona” dóna a conèixer els emprenedors i les empreses que ideen, creen i desenvolupen productes i serveis amb marca Barcelona que han obtingut èxit tant a nivell local com arreu del món. Barcelona, capital de Catalunya, és ciutat generadora de creativitat i innovació, un espai on les idees flueixen i es materialitzen en productes i serveis innovadors en àrees tan diverses com el disseny, l’arquitectura, el comerç, les iniciatives socials o la indústria tradicional. Alguns dels casos que es presentaran en aquesta exposició són:
-L’empresa Madre mía del amor hermoso ha dissenyat la col·lecció de moda “Naturaleza”, elaborada amb teixits innovadors que, per exemple, repel·leixen els mosquits.
-Els emprenedors de DDT, guanyadors d’un premi Oscar 2007 al millor maquillatge, presentaran els efectes especials no digitalitzats de la pel·lícula “El laberinto del Fauno”.
-S’exposarà “Key”, un aparcabicicletes dissenyat conjuntament per La Granja i Santa&Cole. Es tracta d’una estructura circular d’acer protegit amb espuma de poliuretà d’alta densitat que resisteix a les rascades i els grafits.
-Pal Robòtic presentarà “Reem B”, un robot de forma humana.
El punt de partida de l’exposició són arxivadors que contenen tots els productes i serveis innovadors i que simbolitzen la concentració de bones idees i talent, tot generant la sensació de trobar-se en un laboratori creatiu on s’experimenta, s’innova i es desenvolupen productes que milloren la qualitat de vida, els processos de producció i obren les portes a noves possibilitats. A més, aquesta mostra està concebuda de manera que els visitants poden interactuar i participar de forma activa com una peça més de l’exposició obrint i tancant els calaixos de l’arxivador, fent descobertes, llegint, tocant i escoltant.
L’exposició ha itinerat per diversos espais, des de fires internacionals, com ara BizBarcelona i The Brandery, passant també per centres vinculats al disseny com el FAD, fins a espais públics del centre de Barcelona. La mostra arriba a Brussel·les amb la finalitat d’aprofitar sinergies a Catalunya que contribueixin a la promoció del creixement econòmic.
La mostra es podrà visitar a Brussel·les del 9 de novembre 2011 fins al 5 d’abril del 2012. Dins del programa d’activitats paral·leles previst, s’hi inclou una presentació a càrrec d’ACC1Ó -l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat-, del projecte Invest in Catalonia, que té com a objectiu presentar les condicions i facilitats que ofereix Catalunya com a destinació d’inversions. També s’hi preveu la celebració a càrrec d’ACC1Ó d’una activitat comercial al voltant de les empreses innovadores catalanes.
Visita amb els mitjans de comunicació el 8 de novembre, a les 17.30 h. Hi assistiran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de la Presidència, Ignasi Genovès; el director de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Llimona, i el conseller delegat d’ACC1Ó, Josep Moragas.

1  

Fitxers adjunts

Làmpara Inout

Làmpara Inout
JPG | 61