Territori i Sostenibilitat

El conseller Recoder acorda amb el Ministeri de Foment una aportació de 10,7 M€ per a habitatges i rehabilitació

Part d'aquesta inversió va destinada a allotjar pares de nens amb malalties que necessiten hospitalització

query_builder   8 novembre 2011 18:44

event_note Nota de premsa

El conseller Recoder acorda amb el Ministeri de Foment una aportació de 10,7 M€ per a habitatges i rehabilitació

Part d'aquesta inversió va destinada a allotjar pares de nens amb malalties que necessiten hospitalització

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i la secretària d’Habitatge i Actuacions Urbanes del Ministeri de Foment, Beatriz Corredor, s’han reunit aquesta tarda en comissió bilateral per fer el seguiment del conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Estat per a l’execució del Pla estatal d’habitatge i rehabilitació 2009-2012.
 
La comissió bilateral és un òrgan col·legiat presidit  conjuntament  per la titular  de la Secretaria d’Habitatge i el conseller de Territori i Sostenibilitat. A la reunió hi assisteixen també els representants dels ajuntaments on s’ubiquen les actuacions.
 
En aquesta reunió s’han acordat  els punts següents:

1,77 M€ per a allotjaments per a col·lectius protegits
 
Es tracta d’edificacions d’ús residencial col·lectiu que tenen com a finalitat donar allotjament a col·lectius amb necessitats especials d’allotjament de caràcter transitori, i necessitats de servei o tutela.  Hi ha dues tipologies:
  • 136 allotjaments per a col·lectius vulnerables
De la tipologia de col·lectius vulnerabless’han signat  sis acords:la promoció impulsada per la Fundació Casa Teva a Barcelona (50 allotjaments), té com a finalitat allotjar pares de nens amb malalties que necessiten hospitalització en un sòl cedit per l’Ajuntament de Barcelona. La promoció de la Fundació La Torxa a Lleida (18 allotjaments) s’adreça a persones amb diversitat funcional. La resta d’actuacions als municipis de Sallent (20), Castellnou de Seana (12), Alguaire (18), i Torregrossa (18), s’adrecen a gent gran.
  • 58 allotjaments universitaris
Destinats exclusivament a la comunitat docent, formativa o universitària. D’aquesta tipologia s’han signat dos acords per a l’execució de 58 allotjaments col·lectius per a universitaris promoguts per la Universitat Rovira i Virgili a Reus (40) i a Tortosa (18).

5 M€ per a la rehabilitació de 1.000 habitatges a Barcelona
 
Les àrees de rehabilitació integral (ARI),inclouen les actuacions que tenen com a objectiu la millora i la conservació del parc residencial de nuclis urbans i centres històrics. Se signa un únic acord que permetrà rehabilitar 1.000 habitatges a la ciutat de Barcelona, en concret en els centres històrics de cadascun dels 10 districtes.

4 M€  per al 2011 per a les àrees afectades per les obres de l’AVE
 
A banda, s’ha signat unconveni d’una àrea especial de rehabilitació Integral que queda fora del Pla estatal d’habitatge. Es tracta d’una inversió prevista pel Ministeri de 17 milions d’euros en les àrees residencials especialment afectades pels treballs de l’AVE i amb l’objectiu de facilitar la reposició d’elements malmesos per aquelles obres.
 
Són uns convenis que se signen des de l’any 2008 als barris de Gornal, Bellvitge, Sant Josep, les Planes, Santa Eulàlia i la Torrassa  de l’Hospitalet de Llobregat. La inversió de 17 milions d’euros del Ministeri s’ha distribuït fins ara de la manera següent: 1 milió l’any 2008, i 4 milions d’euros per als anys 2009 i 2010. El pressupost d’enguany preveu una partida de 4 milions, que és la que s’abonarà mitjançant el conveni que se signa, i queden pendents 4 milions més que s’hauran de preveure en el proper pressupost general de l’Estat.

Finançament per a urbanitzacions
 
En aquest cas, s’han signat tres acords, amb un potencial de 100 habitatges protegits, per facilitar el finançament d’obres d’urbanització en unitats d’actuació que destinin, com a mínim, el 75% de l’edificabilitat residencial a la promoció immediata d’habitatges protegits.
  • Un acord és amb l’Ajuntament d’Òdena per a la urbanització d’un sector amb 56 habitatges protegits, impulsat pet Llar Unió Catalònia, SCCL,
  • Els altres dos amb l’Ajuntament de Premià de Dalt per a la urbanització de sengles sectors, un de 15 i altre de 29 habitatge protegits, impulsats per la empresa municipal La Pinassa.

1  

Imatges

Imatge de la signatura

Imatge de la signatura 2657

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 42