Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

La Direcció General de Cooperació presenta les Directrius d'equitat entre dones i homes

query_builder   10 novembre 2011 11:51

event_note Nota de premsa

La Direcció General de Cooperació presenta les Directrius d'equitat entre dones i homes

Les directrius són el full de ruta que ha de garantir una acció més estratègica, coordinada i de qualitat de la cooperació catalana en aquest àmbit. El director de Cooperació ha fet la inauguració de la jornada de presentació i d’intercanvi d’experiències al Palau Centelles de Barcelona.
Carles Llorens i Montserrat Gatell durant la presentació de la jornada.
Carles Llorens i Montserrat Gatell durant la presentació de la jornada.
El director general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, ha presentat l’acte junt amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell. Llorens ha destacat la transversalitat del compromís del Govern amb l’equitat entre les dones i els homes, ja que “no només presentem aquestes directrius per acomplir els objectius que marca el Pla director de la cooperació catalana, sinó per un compromís polític del Govern” i ha defensat l’empoderament de les dones com a factor crucial per al desenvolupament, com ho són els drets educatius, sanitaris i laborals.
 
Les Directrius d’equitat tenen com a objectiu servir de guia per al Govern i els actors de la cooperació catalana en la promoció de l’equitat entre les dones i els homes en la política de cooperació al desenvolupament. Constitueixen el principal instrument de planificació per desplegar aquest objectiu transversal mitjançant l’aplicació de la perspectiva de gènere.
 
Aquest document és fruit del treball conjunt de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, els departaments de la Generalitat, Organitzacions No Governamentals del Nord i del Sud, institucions acadèmiques i de recerca, governs i població dels països beneficiaris i experts dels diversos àmbits. De fet, tots els documents estratègics, com ara les estratègies de països prioritaris, les directrius d’objectius transversals, les estratègies per donar aplicació a les modalitats i els instruments de la cooperació, etcètera, s’elaboren de forma participativa.
 
Carles Llorens ha recordat que aquests instruments són fonamentals per contribuir a l’eficàcia de l’ajut, un aspecte que centrarà el debat internacional en el IV Fòrum d’Alt Nivell sobre l’Eficàcia de l’Ajut, que tindrà lloc a Busàn (Corea del Sud) del 29 de novembre a l’1 de desembre, i en el qual Catalunya hi tindrà una representació destacada.