Salut

Boi Ruiz inaugura el Simposi Internacional d'Al·lèrgia Alimentària

query_builder   10 novembre 2011 20:05

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz inaugura el Simposi Internacional d'Al·lèrgia Alimentària

 
Avui, 10 de novembre, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat el Simposi Internacional d’ Al·lèrgia Alimentària. 100 anys d’Immunoteràpia, que es duu a terme al  Palau de Congressos de Catalunya del 10 al 12 de novembre.
 
El Congrés ha estat organitzat per la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica amb l’objectiu de debatre els aspectes més significatius del diagnòstic, tractament i prevenció de l’al·lèrgia alimentària.  A més, es celebra el centenari de la primera publicació sobre la immunoteràpia específica amb al·lèrgens.
 
S’estima que l’al·lèrgia alimentària afecta entre l’1,4 i el 2,4% de la població adulta, i entre el 0,3% i el 7,5% dels infants. Segons l’estudi epidemiològic realitzat a l’Estat espanyol Alergológica, el 3,6% de les primeres consultes en serveis d’al·lergologia són per a pacients sensibilitzats a aliments, i l’al·lèrgia alimentària constitueix la cinquena patologia més freqüent dins del context clínic de les patologies al·lèrgiques.
 
El Departament de Salut coordina des del 2005 el Grup de Treball d’Al·lèrgies Alimentàries i al Làtex, en què estan representats diversos departaments de la Generalitat, les societats científiques i les associacions de pacients.  Durant aquests anys el grup ha dut a terme diferents activitats en el marc del control dels  al·lèrgens, la informació i sensibilització de la població, la formació dels professionals, i l’ordenació de l’assistència sanitària. A més, també s’ha encarregat d’atorgar diverses subvencions a entitats d’afectats.