Agència de l'Habitatge de Catalunya

Obert el termini d'accés a 24 habitatges amb protecció oficial al Baix Empordà. Foto: edifici a Palafrugell

Obert el termini d'accés a 24 habitatges amb protecció oficial al Baix Empordà

query_builder   16 novembre 2011 14:13

event_note Nota de premsa

Obert el termini d'accés a 24 habitatges amb protecció oficial al Baix Empordà

  • Els pisos estan situats a Palafrugell i Santa Cristina d’Aro i són de lloguer amb opció de compra
  • Formen part del pla per adjudicar els 3.264 pisos buits de la Generalitat
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert el procés d’adjudicació de 24 pisos amb protecció oficial de la comarca del Baix Empordà, 13 a Palafrugell i 11 a Santa Cristina d’Aro. Tots són de lloguer amb opció de compra. La convocatòria ofereix noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés recentment un Pla de xoc per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.
 
A Palafrugell, els pisos estan situats al carrer Fitor, tenen una superfície de  63,5 m2 a 77,6 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. Hi ha 7 habitatges de tres dormitoris, i 6 de dos. La renda mensual del lloguer és de 281,5 euros a 337 euros, segons les característiques i superfície. Els pisos es podran visitar durant les jornades de portes obertes que tindran lloc el proper dissabte 19 de novembre, de 10 h a 14 h i el dimecres 23 de novembre, de 15 h a 18 h.
 
A Santa Cristina d’Aro, els 11 habitatges es troben situats al carrer Doctor Trueta, 20. Disposen de tres dormitoris, una superfície de 66,5 m2 a 77,6 m2, una plaça d’aparcament vinculada i un traster. El preu mensual del lloguer és de 305,8 euros a 351,3 euros. Les jornades de portes obertes tindran lloc el dijous 24 de novembre, de 15 h a 18 h, i el dissabte 26 de novembre, de 10 h a 14 h.
 
Les persones adjudicatàries, tant de Palafrugell com de Santa Cristina, signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
L’Institut Català del Sòl ha construït els pisos i l’Agència els administrarà. Per accedir a aquests habitatges les persones interessades poden informar-se als webs dels ajuntaments de Palafrugell (www.palafrugell.cat) i de Santa Cristina d’Aro (www.santacristina.net) i de l’Agència (www.agenciahabitatge.cat).
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha buits, abans de finals d’abril de 2012.

2  

Imatges

Edifici de Palafrugell

Edifici de Palafrugell 1718

Interior d'un pis de Santa Cristina d'Aro

Interior d'un pis de Santa Cristina d'Aro 174

1  

Fitxers adjunts

NP PISOS BAIX EMPORDÀ

NP PISOS BAIX EMPORDÀ
PDF | 56