Servei Meteorològic de Catalunya

Un nou episodi de pluja

query_builder   18 novembre 2011 12:57

event_note Nota de premsa

Un nou episodi de pluja

 
Els propers dies tindrem una nova situació de precipitacions extenses al litoral i prelitoral, on localment podran ser d’intensitat forta i molt abundants
 
L’arribada d’una depressió amb l’aprofundiment d’una baixa en superfície al sud del litoral donarà lloc a un nou episodi de precipitacions que afectaran sobretot al litoral i prelitoral aquest cap de setmana i els primers dies de la setmana vinent.
 
Entre aquesta propera tarda els xàfecs s’estendran a qualsevol punt del litoral i prelitoral i serà a llarg del dissabte quan s’intensificaran i localment podran ser forts, alhora que podran arribar de manera més dispersa i feble a la resta del país. La intensitat de la pluja pot superar els 20 mm en 30 minuts al litoral i prelitoral. A més, en aquesta zona és on preveuen les acumulacions més importants d’aigua, amb valors que podran superar localment els 50 mm en 24 hores.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja pel dissabte dia 19.
 
Es preveu que aquesta situació meteorològica es mantingui els següents dies. Diumenge dia 20 les precipitacions seran d’intensitat moderada (entre 3 i 20 mm en 30 minuts) a l’extrem sud i nord del litoral i febles i intermitents a la resta del país. L’inici de la setmana vinent continuarà marcat per les precipitacions a tot Catalunya  amb xàfecs que novament podran ser localment d’intensitat forta.
 
 
 
Per a més informació, www.meteo.cat
 

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 29