Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Se celebra la primera reunió de treball del Codi de bones pràctiques comercials

Se celebra la primera reunió de treball del Codi de bones pràctiques comercials

query_builder   22 novembre 2011 17:01

event_note Nota de premsa

Se celebra la primera reunió de treball del Codi de bones pràctiques comercials

Moment de la trobada
Moment de la trobada
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presidit aquest migdia, a Barcelona, la primera reunió de treball del Codi de bones pràctiques comercials. A la reunió, hi han assistit representants de totes les entitats que van subscriure aquest codi.
 
Aquesta trobada tenia com a objectiu avançar en l’aplicació i el seguiment de l’acord per a la constitució de la comissió paritària, que ha de regular la governança d’aquest codi i determinar la representativitat de les tres parts de la cadena alimentària (producció, transformació i distribució). D’altra banda, durant la trobada també s’ha aprovat l’adhesió al codi de bones pràctiques comercials d’una nova entitat, la Confederació de Comerç de Catalunya. 
 
El passat mes de juliol el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, van presidir la signatura del Codi de bones pràctiques comercials al llarg de la cadena alimentària a Catalunya.
 
El codi el van signar la Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES), la Asociación Española de Distribuïdores, Autoservicios y Supermercados (ASEDAS), la Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED), el Consell de les Empreses de Distribució i Autoservei de Catalunya (CEDAC), Mercados de Abastecimientos de Barcelona SA (Mercabarna), Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), el Foro Interagroalimentario, l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província, Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).
 
Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’Estat que té com a objectiu principal millorar les relacions entre els diferents tipus d’operadors, al llarg de tota la cadena de valor, mitjançant l’establiment d’un marc de referència contractual, que permeti una agilitat i una seguretat més gran en les transaccions comercials i en millori l’eficiència. A més, també pretén millorar la informació que reben els consumidors, la traçabilitat i valorar els productes agroalimentaris de qualitat, d’una seguretat alimentària més gran, més sostenibles i més respectuosos amb el benestar animal.
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 5975