Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura signa un conveni amb l'empresa Bayer per millorar l'accessibilitat al Parc Natural del Delta de l'Ebre

El Departament d'Agricultura signa un conveni amb l'empresa Bayer per millorar l'accessibilitat al Parc Natural del Delta de l'Ebre

query_builder   23 novembre 2011 11:33

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura signa un conveni amb l'empresa Bayer per millorar l'accessibilitat al Parc Natural del Delta de l'Ebre

Fotografia
El conseller Pelegrí i el conseller delegat de Bayer
Pelegrí: “Aquest és un bon exemple de finançament privat per millorar els nostres espais naturals protegits"
 
L’empresa farmacèutica donarà 20.000 euros per millor l’accessibilitat a la casa de fusta del Parc
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el vicepresident i conseller delegat de Bayer, Rainer Krause, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per adaptar el mirador paisatgístic de la Casa de Fusta del Parc Natural del Delta de l’Ebre.
 
En virtut d’aquest conveni, l’empresa farà una aportació de 20.000 euros per  millorar l’accessibilitat de persones afectades per alguna discapacitat. Concretament, es construirà una rampa per accedir al primer pis del mirador situat a l’Encanyissada, al terme municipal d’Amposta. El projecte de construcció de la rampa ja està redactat i les despeses que es puguin produir en l’execució del projecte superiors a l’import aportat per l’empresa seran a càrrec de la Generalitat.
 
Els treballadors de la Bayer van votar aquest projecte durant una campanya de responsabilitat social corporativa, The Green Day, que busca unir esforços a través de diverses activitats de conscienciació i cura de l’entorn.
 
El conseller Pelegrí ha felicitat els responsables de l’empresa perquè “aquesta iniciativa és una mostra de participació del sector privat en la preservació i millora dels espais naturals ”. Pelegrí ha volgut insistir en la importància “d’obrir els parcs a noves alternatives de finançament i buscar la complicitat de les empreses sensibilitzades en la preservació del medi natural”. Segons el conseller, es tracta de cercar nous finançaments privats o trobar altres vies com el mecenatge que puguin revertir en el manteniment dels parcs o espais protegits mateixos.
 
La construcció de la rampa és una nova mostra d’apropament dels espais naturals de Catalunya i de donar a conèixer millor els seus valors a la ciutadania, especialment a col·lectius afectats per alguna discapacitat.
 
Els miradors del Parc han esdevingut una de les infraestructures més populars i utilitzades per les persones visitants. Majoritàriament i estratègicament situats al voltant de les basses, permeten descobrir i admirar els alts valors naturals d'aquests rics però alhora fràgils espais protegits.
 
 
  
L’accessibilitat al Parc Natural del Delta de l’Ebre
 
El Parc Natural del Delta de l’Ebre del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va rebre l’any 2010 un premi atorgat per l’obra social de Caja Madrid i EUROPARC-España dotat amb 20.000 € pel seu projecte de millora de l’accessibilitat en els equipaments d’ús públic.
 
A més de ser territoris preferents per a la conservació de la natura, els espais naturals protegits (ENP) compleixen altres funcions ambientals i socials, entre les quals la provisió de llocs per a l’educació, el gaudi i l’oci de la ciutadania. En els darrers anys, a mesura que les persones amb necessitats especials han aconseguit graus majors d’integració econòmica i social, aquests aspectes han cobrat una marcada rellevància.
 
La Direcció del Parc Natural del Delta de l'Ebre té dins dels seus objectius prioritaris adaptar totes les infraestructures i equipaments existents, que tècnicament siguin possibles i que siguin de la seva competència, per millorar-ne l’accessibilitat, i també integrar aquest concepte en tots els nous projectes.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de la signatura del conveni

Fotografia de la signatura del conveni
JPG | 6347

Fotografia de Grup

Fotografia de Grup
JPG | 7350