Territori i Sostenibilitat

El Departament de TES inicia treballs de millora de la seguretat viària en dos accessos de la C-59 a Caldes de Montbui

query_builder   23 novembre 2011 13:07

event_note Nota de premsa

El Departament de TES inicia treballs de millora de la seguretat viària en dos accessos de la C-59 a Caldes de Montbui

El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha iniciat els treballs per a la millora de la seguretat i la fluïdesa del trànsit a la C-59 a Caldes de Montbui. Les obres, amb un pressupost de 604.000 euros, consistiran en la reordenació en els accessos a dues urbanitzacions d’aquest municipi. Els treballs tindran un termini d’execució de sis mesos.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat, amb les tasques de senyalització i implantació de l’obra, els primers treballs per a reordenar un tram de la C-59 al terme de Caldes de Montbui, que permetran millorar la seguretat i la fluïdesa en l’accés a dues urbanitzacions. Les obres compten amb un pressupost de 604.000 euros i tindran un termini d’execució de sis mesos.
 
Al llarg d’un tram d’uns 600 metres al seu pas pel terme de Caldes de Montbui, la C-59 té al costat oest la urbanització dels Saulons i al costat est la urbanització de la Font dels Enamorats. Actualment, els accessos des de la carretera a aquestes urbanitzacions no disposen de carril central d’espera i carrils d’acceleració o d’alentiment.
 
Per tal de millorar la seguretat viària, les obres que ara comencen consistiran en la reordenació en les incorporacions i sortides. Així, l’actuació inclourà la formació d’un carril central de gir a esquerres i la millora dels laterals existents. En paral·lel, s’ajustaran els trams d’avançament al llarg d’un tram de 2,8 quilòmetres a continuació del nou carril central i es reforçarà la senyalització.
 
El tercer carril que es formarà tindrà una longitud de 280 metres i una amplada de 3,5 metres. Pel que fa als Saulons, el gir d’entrada a la urbanització des de Caldes de Montbui s’efectuarà per mitjà del carril central i accedint a l’avinguda d’Eugeni d’Ors. El moviment de sortida cap a Caldes s’efectuarà per la calçada lateral existent (avgda. de Norbert Font), al final de la qual es construirà un carril d’incorporació al tronc de la carretera. De forma simètrica, es duran a terme els moviments de i cap a Sant Feliu de Codines
 
Respecte de la urbanització de la Font dels Enamorats, els vehicles procedents de Caldes de Montbui hi accediran mitjançant un carril de desacceleració que s’incorporarà a la calçada lateral existent (carrer de Francesc Moragues). El moviment de la urbanització cap a Caldes es durà a terme mitjançant la incorporació al nou carril central, a partir del carrer de Jaume Ferran.
 
Finalment, les obres es complementaran amb la formació d’un pas de vianants que comptarà amb enllumenat i instal·lació semafòrica.  
 
Restriccions de trànsit
 
Els treballs es desenvoluparan de manera genèrica de dilluns a dijous, entre les 8h i les 19h, i els divendres, entre les 8h i les 14h. Un cop més avançada l’obra, l’execució dels treballs podrà comportar de manera puntual restriccions en el trànsit, que consistiran en l’ocupació d’un dels dos carrils de la calçada i el pas alternatiu dels vehicles. Les tasques que requereixin afectar la calçada es duran a terme entre les 10h i les 17h de dilluns a dijous i entre les 10h i les 14h, els divendres.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 52