Treball, Afers Socials i Famílies

Premi ARE

L'Assemblea de les Regions d'Europa premia el Govern de la Generalitat per les seves polítiques d'inclusió de joves amb discapacitat

Catalunya guanyadora del Premi MYFER 2011 per ser la regió que ha implementat amb més èxit aquestes polítiques, pel seu enfocament integral i pel gran nombre de beneficiaris

query_builder   26 novembre 2011 12:00

event_note Nota de premsa

L'Assemblea de les Regions d'Europa premia el Govern de la Generalitat per les seves polítiques d'inclusió de joves amb discapacitat

Catalunya guanyadora del Premi MYFER 2011 per ser la regió que ha implementat amb més èxit aquestes polítiques, pel seu enfocament integral i pel gran nombre de beneficiaris

Premi ARE
El Govern de la Generalitat ha estat guardonat amb el Premi MYFER 2011 que s’atorga a la millor regió europea Youth Friendly (amiga de la joventut) i que enguany se centrava en la inclusió social de joves amb discapacitat.
 
El projecte presentat per Catalunya inclou les diferents polítiques i iniciatives que s’estan duent a terme des de la Generalitat per a la inclusió dels joves amb discapacitats. Entre d’altres, recull mesures com ara la targeta acreditativa de la discapacitat, els ajuts de suport a l’autonomia de la pròpia llar, el programa “Apropa cultura” per afavorir l’accessibilitat a la cultura, programes d’activitats de lleure adaptades a les persones amb discapacitat, tallers de sensibilització a les escoles vers la discapacitat o programes d’inserció sociolaboral.
 
El jurat ha valorat especialment l’èxit d’aquestes polítiques pel seu enfocament integral, així com pel gran nombre de persones que se’n beneficien. Aquestes polítiques es presentaran a diferents esdeveniments de regions europees perquè serveixin d’exemple per altres regions.
 
L’Assemblea de Regions d’Europa (ARE) atorga cada dos anys el Premi MYFER amb l’objectiu de donar suport i fer visible el treball que estan duent a terme les diferents regions a favor de la millora de les condicions de vida dels joves i per reforçar la seva integració en la societat.
 
En aquesta edició, a més de Catalunya, també eren candidates al guardó Azores (Portugal), Vrancea (Romania), Jönköping (Suècia), la regió de Languedoc-Rousillon (França), Lower Silesia (Polònia) i Liederösterreich (Àustria).
 
L’Assemblea de les Regions d’Europa és una organització política formada per 270 regions de 34 països europeus i 16 organitzacions interregionals. El seu objectiu és reforçar la representació política de les regions davant les institucions europees, promoure la regionalització a Europa i la cooperació entre les seves regions. Catalunya hi participa des de l’any 1985 com a membre fundador.
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha celebrat l’obtenció d’aquest premi, “que reconeix la tasca que s’ha fet durant aquest primer any de legislatura” i ha reiterat el compromís del Departament de “seguir treballant per facilitar als joves amb discapacitat la seva integració en el sistema educatiu i el mercat laboral i la seva participació en tots els àmbits socials”
 
Tal i com ha destacat el conseller, “la promoció de l’autonomia personal és una de les prioritats d’aquest govern i haver obtingut aquest premi demostra que estem treballant en la bona línia”.