Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller Pelegrí destaca la qualitat de la cuina catalana i el valor de la dieta mediterrània

També ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Barcelona hagi estat escollida per primera vegada per fer la presentació dela Guia Michelin

query_builder   24 novembre 2011 22:02

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí destaca la qualitat de la cuina catalana i el valor de la dieta mediterrània

També ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Barcelona hagi estat escollida per primera vegada per fer la presentació dela Guia Michelin

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest vespre a Barcelona la presentació de la Guia Michelin 2012, acte que per primera vegada s’ha fet a la capital catalana i en el decurs del qual s’han donat a conèixer els restaurants amb estrelles Michelin. Es tracta de la més antiga i famosa de les guies europees d’hotels i restaurants.
Grup de cuiners amb el conseller pelegrí
El conseller Pelegrí i Sònia Recasens, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, amb directius de Michelin i un grup de destacats cuiners participants en l'acte
En la seva intervenció, el conseller Pelegrí ha destacat que es tracta d’una guia centenària i de reconegut prestigi a tot el món, i que per primera vegada l’acte hagi tingut com a marc Catalunya, en una nova etapa en què  la presentació vol ser itinerant.
 
Pelegrí ha posat en valor el gran nivell d’exigència dels responsables de la Guia Michelin a l’hora de fer el seguiment i la valoració dels restaurants que accedeixen a les estrelles, amb un procediment rigorós i metòdic d’avaluació contínua i amb uns criteris en què es valora l’excel·lència, però sobretot el manteniment d’aquest nivell d’excel·lència de manera permanent i estable en el temps.
 
El conseller s’ha mostrat orgullós pel reconeixement de Catalunya com a capital gastronòmica en un moment en el qual es viu un gran èxit culinari, i ha subratllat que la innovació i la qualitat són elements claus de la cuina catalana. També ha dit que s’aposta per promocionar valors com una dieta sana i saludable mitjançant la dieta mediterrània.
 
La primera Guia Michelin data de 1900 a França, i a Espanya i Portugal va arribar l’any 1910. Catalunya és un dels països que més presència té a la Guia Michelin, amb un total de 57 estrelles repartides entre 46 restaurants (dades de la Guia 2011). Barcelona, com a capital gastronòmica, tenia fins ara 20 establiments amb estrella Michelin.
 
Aquesta guia ofereix la seva selecció dels establiments amb la cuina de millor qualitat, que són classificats amb les conegudes “estrelles de la bona taula”: tres estelles per a la cuines excepcionals, dues per a les excel·lents i una per a aquelles que es consideren molt bones. A més, assigna d’un a cinc coberts en funció del confort i el servei als seus clients. La Guia Michelin està present a 23 països.
 
S’ha de tenir en compte que les estrelles Michelin s’atorguen al restaurant, no al cuiner, si bé els grans xefs i cuiners són la clau, sens dubte, d’aquest reconeixement a l’esforç, la creativitat i la innovació.
 
En la Guia Michelin 2012, dos restaurants catalans tenen tres estrelles: el Celler de Can Roca, de Girona, i el Sant Pau, de Sant Pol de Mar. Can Fabes, de Sant Celoni, perd una estrella, passant de tres a dues. I el restaurant Àbac, de Barcelona, passa d’una a dues estrelles, mentre que es mantenen amb dues Miramar, de Llançà; Lasarte, de Barcelona, i les Cols, d’Olot.

1  

Fitxers adjunts

Foto de família d'autoritats i cuiners

Foto de família d'autoritats i cuiners
JPG | 6555