Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura convoca les eleccions als consells reguladors de la DOP Les Garrigues i de la DOP Pera de Lleida

query_builder   25 novembre 2011 10:03

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura convoca les eleccions als consells reguladors de la DOP Les Garrigues i de la DOP Pera de Lleida

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha publicat aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre per la qual es convoca les eleccions als òrgans de govern dels consells reguladors de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues i de la DOP Pera de Lleida.
 
Els Consells Reguladors es constitueixen com a corporacions de dret públic a les quals s’atribueix la gestió de les DOP i tenen entre les seves funcions fomentar la DOP pròpia i adoptar els mecanismes necessaris per a garantir l’origen dels productes i llurs processos de producció, elaboració i comercialització.
 
Els consells reguladors implicats en aquests procés electoral són casualment els de la DOP més antiga, Les Garrigues, i l’última DOP catalana reconeguda oficialment a la Unió Europea (UE), la de Pera de Lleida. Les zones de producció d’ambdues DOP s’estenen per les comarques de Lleida. En aquestes eleccions hi poden participar unes 4.000 persones (totes aquelles inscrites en algun d’aquests dos consells reguladors).
 
Les candidatures podran ser proposades per les federacions representatives del món agrari cooperatiu, les organitzacions professionals agràries i les organitzacions empresarials, o aportar com a avaladors el 5% -com a mínim- del total d’electors registrats.
 
El procés electoral que s’inicia amb la publicació d’avui, té com a fases principals les següents:
-          Constitució de la Junta Electoral de Catalunya (JEC) i de la junta de cadascuna de les 2 DOP (JEDOP)
-          Exposició cens electoral
-          Presentació i proclamació de candidatures
-          Campanya electoral
-          Votació (el 24 de febrer)
-          Escrutini
-          Proclamació d’electes