Interior

Felip Puig: "És un imperatiu combatre el crim organitzat perquè ataca la societat"

query_builder   28 novembre 2011 11:26

event_note Nota de premsa

Felip Puig: "És un imperatiu combatre el crim organitzat perquè ataca la societat"

  • El conseller d'Interior reconeix que Catalunya també és un punt d’atracció per al crim organitzat, com ho és en altres àmbits d’inversió o de turisme
 
  • Puig inaugura les jornades que permetran debatre i analitzar el crim organitzat i treballar per trobar les mesures per combatre'l
"És un imperatiu combatre el crim organitzat perquè ataca la nostra societat". Amb aquesta contundència el conseller d'Interior, Felip Puig, ha donat el tret de sortida a les Jornades sobre el crim organitzat que tindran lloc durant aquesta setmana a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Per a ell, "és una amenaça real", un "desafiament als estats i un atemptat contra la democràcia". El crim organitzat "o amenaça els estats o s'hi infiltra" i destrueix els pilars bàsics de la societat "amenaçant la seva economia".
 
En el seu discurs inaugural, el conseller ha reconegut que Catalunya és un punt d’atracció de les màfies internacionals, igual "que som punt de referència en àmbits d’inversió econòmica o també en l’àmbit del turisme". I és per això que, segons el responsable de seguretat del Govern català, "cal que ens reforcem amb la major de les atencions, promocionant el debat, parlant-ne".
 
Puig ha explicat que l'Institut de Seguretat i els Mossos d'Esquadra han posat damunt la taula aquest tema "perquè no entenem la seguretat sense coneixement". I ha animat els assistents a debatre a fons sobre un tema que "preocupa els ciutadans"   Segons ha dit, aquestes jornades s'han obert no solament al cos de Mossos d'Esquadra, perquè "per garantir la seguretat, hem de col·laborar entre els protagonistes, nos sols en l’àmbit de l’acció, sinó també en l’àmbit del debat i el diàleg".
 
Finalment, el conseller d'Interior ha posat en evidència, una vegada més, la voluntat de continuar treballant per aconseguir una policia de Catalunya amb vocació integral i amb projecció internacional. "Combatre el crim organitzat és una prioritat perquè els nostres ciutadans es continuïn sentint lliures." I per això Catalunya "ha de ser un referent internacional en aquest combat".
 
Puig ha inaugurat aquestes jornades amb la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria  Aymerich, que ha anunciat que són l'inici de tot un seguit de seminaris que s'impulsen des de l'Institut i que pretenen debatre, analitzar i treballar sobre diversos àmbits de la seguretat a casa nostra.