Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura participa en el Smart City Expo World Congress, a Barcelona

query_builder   29 novembre 2011 12:57

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura participa en el Smart City Expo World Congress, a Barcelona

 
 
 
La Fira de Barcelona acull aquests dies el Smart City Expo World Congress, amb la participació de reconeguts experts internacionals  
 
El concepte de SmartCity està pensat per a fer una gestió mes intel·ligent de les ciutats, millorar la qualitat de vida dels seus habitants i mantenir un alt nivell mediambiental fent un us intensiu de les tecnologies que permetin sistemes de governança diferents.
 
El director general de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Jordi Sala, ha posat èmfasi en el fet que dins d’aquest saló internacional s’hagi dedicat un apartat al món rural, amb una participació activa del Departament des del seu inici a través de la Fundació del Mon Rural (FMR).
 
També al món rural, ha assenyalat Jordi Sala en l’acte de cloenda del seminari Smart Rural, s’obren noves oportunitats amb la aplicació intensiva de noves tecnologies. Així com la ciutat es planteja com gestionar un nombre creixent d’habitants, el repte del món rural és com consolidar primer la població i com aconseguir un creixement demogràfic coherent. I alhora com continuar fent que una petita part de la població activa, inferior al 2% del total, gestioni i cuidi quasi el 75% del territori i s’hi guanyi la vida.
 
En aquest aspecte, Sala ha indicat que la nova Política Agrària Comuna (PAC) ja parla de l’agricultura del coneixement com a aposta europea, i ha afegit que ja actualment centres de recerca com l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del Departament, estan canviant conceptes dins del món de la transformació alimentària, i que el propi Departament, aplicant tècniques geomàtiques a la gestió dels ajuts, ha aconseguit un reconeixement europeu com un dels 5 programes mes innovadors dins del camp de la gestió publica.
 
Com fa palès el director general, una zona té futur si té projectes, té emprenedors, i sap utilitzar les eines disponibles en cada moment, i així s’ha vist en els quatre àmbits en els que s’ha desenvolupat el seminari: smart food, smart energy, smart tecnology, i smart living.