Territori i Sostenibilitat

El Govern català crea la Ponència de sòl no urbanitzable

query_builder   1 desembre 2011 09:38

event_note Nota de premsa

El Govern català crea la Ponència de sòl no urbanitzable

El Departament de TES presidirà la nova Ponència de sòl no urbanitzable, amb representants de diversos Departaments i empreses de la Generalitat. La Ponència, que s’ha constituït avui, serà un grup de treball amb l’objectiu d’homogeneïtzar el tractament que es dóna al sòl no urbanitzable, i a les activitats que s’hi poden implantar.
La nova Ponència exercirà les funcions de grup de treball per a l’assessorament, consulta i proposta del Departament de Territori i Sosteniblitat en relació al sòl no urbanitzable.
 
En concret:
  • Proposarà criteris en relació a les diverses construccions i activitats que es poden desenvolupar en sòls no urbanitzables.

  • Elaborarà una proposta tipus per al tractament del sòl amb aquest classificació en els plans d’ordenació urbanística municipal.

  • Precisarà i adaptarà els criteris per a l’elaboració dels catàlegs de masies i cases rurals.

  • Estudiarà la problemàtica que genera la implantació d’activitats periurbanes en sòl no urbanitzable.

  • Proposarà les modificacions legislatives necessàries relatives a aquest tipus de sòl.

  • Altres funcions de naturalesa anàloga que li encarregui el Departament.
La Ponència serà un grup treball pluridisciplinar, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, i integrada per experts en paisatge, activitats esportives, espais naturals, construccions agrícoles, conservació de cursos d’aigua i planejament.
 
Així, estarà formada pels caps dels serveis territorials d’Urbanisme; per representants de la Direcció General de Territori i Mobilitat; de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat; de l’Agència Catalana de l’Aigua; de l’Agència Catalana de Residus; del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; del Departament d’Empresa i Ocupació, i de la Secretaria General de l’Esport.
 
La Ponència crearà, almenys, els següents grups específics de treball:
  • Grup per a l’establiment de criteris en relació a les construccions i activitats que es poden desenvolupar en sòl no urbanitzable. Així, es tractarà l’encaix en aquest tipus de sòl protegit de càmpings, hotels, explotacions agrícoles, indústries agroalimentàries, activitats esportives, extractives, centres de tractament de residus, infraestructures energètiques i masies.

  • Grup per a l’elaboració de la proposta del tractament del sòl no urbanitzable en els plans d’ordenació urbanística municipal.

  • Grup per a l’estudi dels catàlegs de masies i cases rurals, dels requisits per a formar-hi part i del tractament de les edificacions incloses.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 48