Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller Pelegrí anima a comprar productes de proximitat en la inauguració de dues fires a Ascó

query_builder   3 desembre 2011 20:19

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí anima a comprar productes de proximitat en la inauguració de dues fires a Ascó

inauguració de la fira de Nadal i del cava d'Ascó
inauguració de la fira de Nadal i del cava d'Ascó
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha animat a comprar productes de proximitat en la inauguració, aquesta tarda a Ascó (Ribera d’Ebre) de la III Fira de Nadal i de la I Fira del Cava
 
Pelegrí ha assenyalat, en el seu parlament inaugural, que “fires com aquestes mostren que al costat de casa es fan molt bon productes. Productes bons, de qualitat i segurs”. “La qualitat dels nostres productes no és improvisada ni casual, sinó el fruit de molts anys d’esforços dels nostres pagesos”, ha afegit el conseller, que ha volgut destacar l’artesania alimentària catalana, que combina tradició i futur (innovació, adequació a les noves demandes).
 
Segons Pelegrí, aquests productes de proximitat, fets prop de casa, aporten molts beneficis, ja que tenen tres grans virtuts: són més sostenibles, ja que permeten tenir el territori més endreçat, i mantenir el paisatge agrari i natural; són una compra responsable, ja que dinamitzen la producció agrària; i són de confiança, ja que faciliten el coneixement dels productes i de les seves qualitats.
 
D’altra banda, el conseller va felicitar a l’Ajuntament i a tots els participants per fer realitat aquesta nova edició de la Fira de Nadal, i va mostrar la seva satisfacció especial per la posada  en marxa de la I Fira del Cava, un producte molt vinculat amb el Nadal. Després de la tallada de la cinta inaugural, junt amb l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal, Pelegrí va fer un recorregut pels 16 estands de aquesta Fira del Cava.