Territori i Sostenibilitat

El Departament de TES cedeix dos trams urbans de la C-1411z a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà

query_builder   3 desembre 2011 13:00

event_note Nota de premsa

El Departament de TES cedeix dos trams urbans de la C-1411z a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà

Imatge
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha signat avui amb l’alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera, la cessió de la titularitat de dos trams de la C-1411z a aquest municipi. Aquest traspàs es produeix després que el passat mes de juliol finalitzessin les obres de condicionament de la via, a càrrec del Departament de TES i amb una inversió de més de 581.860 euros.
 
La carretera C-1411z era l’antiga via que formava l’Eix del Llobregat fins que, l’any 1992, es va construir la variant de Guardiola de Berguedà, la C-16. Des de llavors, alguns trams de la C-1411z han perdut la seva funció com a carretera i han esdevingut part de la xarxa viària municipal.
 
És per aquest motiu que el conseller Recoder ha signat avui un conveni amb l’alcaldessa de Guardiola de Berguedà per tal de cedir al municipi la titularitat de dos trams de la travessera urbana de la C-1411z, amb una longitud total de 1.440 metres.
Es tracta dels següents:
  • Tram de 310 metres que correspon a l’accés al polígon industrial de Can Collet, al sud del municipi i a poca distància de l’encreuament amb la carretera B-400.
  • Tram de 1.130 metres, que es correspon pròpiament a la travessera de Guardiola de Berguedà.
Obres de condicionament
 
Aquest traspàs s’acorda després que hagin finalitzat les obres de condicionament de la travessera, executades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Els treballs, iniciats l’estiu de 2010 i finalitzats aquest passat mes de juliol, han suposat una inversió de 581.865 euros.
 
Les obres han consistit en la millora del ferm i dels drenatges, el condicionament dels accessos, la renovació de la senyalització, la col·locació de vorades i la disposició de nous elements d’urbanització. Igualment, s’ha reparat el mur de mamposteria existent al marge esquerra de la travessera, a prop de la sortida nord.
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 462

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 284