Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura participa activament en la cloenda del VI Congrés Virtual Iberoamericà

query_builder   5 desembre 2011 11:11

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura participa activament en la cloenda del VI Congrés Virtual Iberoamericà

Moment de la cloenda
Moment de la cloenda
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, va participar, la setmana passada, a Madrid, a l’acte de clausura del VI Congrés Virtual Iberoamericà sobre Gestió de Qualitat als Laboratoris (IBEROLAB).
 
En aquest VI Congrés IBEROLAB, que s’ha celebrat de l’1 de febrer al 15 de setembre de 2011 a través d'Internet, hi han participat 1.600 congressistes, procedents de 21 països. Ha estat organitzat conjuntament pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat de Catalunya, la Conselleria d'Agricultura i Pesca de la Junta d'Andalusia i la Conselleria d'Agricultura i Ramaderia de la Junta de Castella i Lleó, amb la col·laboració de l'Institut Nacional d'Investigacions Forestals, Agrícoles i Pecuàries de Mèxic i de l'Institut Nacional de Tecnologia Agropecuària d'Argentina.
 
El Congrés se celebra amb periodicitat biennal. En aquesta edició, ha rebut gairebé 12.000 visites al web, accessible a través de la plataforma www.iberolab.org, i s’hi han presentat més de 120 comunicacions.Té com a objectiu impulsar la millora contínua dels laboratoris que han implantat sistemes de gestió de qualitat i facilitar-ne la interrelació amb els diferents sectors i operadors implicats (entitats de control, certificació de productes agraris i alimentaris, inspecció en fronteres, etc.), i contribuir a la unificació de criteris i a la difusió d’experiències i sistemàtiques d’acreditació entre Espanya i Llatinoamèrica.

Durant l'acte, es van lliurar els diplomes als autors de les tres comunicacions que han obtingut menció honorífica:
 
"Mostreig de sòls per avaluar el contingut de nitrogen en forma de nitrats. Variabilitat introduïda per la mostra". El mostreig pretén obtenir una porció d'una població que permeti estudiar caràcters o propietats que després es van extrapolar al conjunt d'aquesta població.
 
"Avaluació de la competència dels analistes en un laboratori d'ensenyament de microbiologia: aplicació de l'índex de dispersió de Poisson (D2) i el coeficient d'ajust logarítmic equivalent (G2)". En aquest treball es van utilitzar aquests índexs i coeficients per avaluar la competència tècnica dels analistes d'un laboratori de microbiologia d'ensenyament universitari, mitjançant criteris objectius.
 
"Utilitzant Google Docs com a eina per a la recerca de satisfacció del client en un ambient de laboratori acreditat EM ISO / EC 17.025”. Aquest estudi assenyala que les bases dels sistemes de gestió de la qualitat es fonamenten en l’atenció a les necessitats i les expectatives del client.
 
Mitjançant aquesta darrera edició d’IBEROLAB, s’ha ofert de nou als laboratoris d’anàlisi i de control iberoamericans, una eina per a l'intercanvi àgil de coneixements i d’opinions científiques, amb l’objectiu final d’aconseguir una harmonització general de criteris i el foment de la qualitat analítica.
 
 
El Laboratori Agroalimentari del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha participat activament en l’organització del Congrés a través de la seva responsable de qualitat, que ha exercit la presidència del Comitè Organitzador, i d’altres membres que han estat treballant des de diferents vocalies, tant del Comitè Organitzador com del Científic.
 
 

1  

Imatges

Moment de la cloenda

Moment de la cloenda 632