Oficina del President

El president Artur Mas assegura que Catalunya vol ser exemple "d'una administració escrupolosa dels recursos"

query_builder   9 desembre 2011 13:54

event_note Nota de premsa

El president Artur Mas assegura que Catalunya vol ser exemple "d'una administració escrupolosa dels recursos"

El president Mas i el director de l'Oficina Antifrau a l'acte d'aquest matí
El president Mas i el director de l'Oficina Antifrau a l'acte d'aquest matí
 
 
·        El cap de  l’Executiu ha presidit aquest migdia la signatura de la Declaració de Barcelona contra el frau i la corrupció, impulsada per l’Oficina Antifrau de Catalunya
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat les institucions a treballar amb el màxim de coordinació possible en la lluita contra el frau i la corrupció. Mas, que ha fet extensiva aquesta demanda a la societat en general, ha afirmat que “Catalunya no és un país corrupte, però tampoc estem en el màxim nivell de transparència i honestedat, i aquest és el repte que tenim, estar entre els millors”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes reflexions en el decurs de l’acte institucional que s’ha celebrat aquest matí a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) i en el decurs del qual s’ha signat la Declaració de Barcelona contra el frau i la corrupció, impulsada per aquesta Oficina amb motiu de la celebració del Dia internacional contra la Corrupció.
 
En el decurs del seu parlament, Artur Mas ha ressaltat el compromís permanent de totes les institucions en la lluita contra el frau i la corrupció i ha assegurat que Catalunya vol ser  “exemple d’una escrupolosa administració dels recursos”.
 
En aquest sentit, el president ha destacat “el valor moral, cívic i econòmic” que té l’honestedat. Així, ha detallat que el valor moral ve pel fonament ètic que té l'honestedat, allò que està bé o malament, i el valor civil perquè són els valors que ha de compartir una societat. Pel que fa al valor econòmic, el president ha ressaltat que “moltes de les dificultats econòmiques que tenim es podrien reduir si tinguéssim un finançament més just i un frau fiscal menor”.
 
En els temps que vénen, que són temps en els quals la disponibilitat de recursos serà escassa, aquests valors encara són més necessaris”, ha  afirmat el president. I ha afegit “ens hem d’emmirallar en els països que són millors i hem de formar part d’aquest club”, referint-se també així a la necessitat de complir les normes que estan fixant aquests dies a la cimera de la Unió Europea.
 
La Declaració de Barcelona contra el frau i la corrupció ha estat signada pels representants de l’àmbit executiu, legislatiu i judicial. Així, l’han rubricat el president de la Generalitat; el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, el director de l’OAC, Daniel de Alfonso; la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte i el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno. A l’acte també hi han assistit la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller d’Interior, Felip Puig, i la consellera de Justícia, Pilar Fernández.

2  

Imatges

El president Mas i el director de l'OAC

El president Mas i el director de l'OAC 28

Signatura de la Declaració de Barcelona

Signatura de la Declaració de Barcelona 2034