Agència de l'Habitatge de Catalunya

Obert el procés per assignar 17 habitatges a la Pobla de Segur i 15 a Tàrrega

· Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos buits de la Generalitat

query_builder   12 desembre 2011 13:01

event_note Nota de premsa

Obert el procés per assignar 17 habitatges a la Pobla de Segur i 15 a Tàrrega

· Formen part del pla d'adjudicació de 3.264 pisos buits de la Generalitat

Imatge exterior de l'edifici del carrer Pallars, de la Pobla de Segur
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert avui les convocatòries per adjudicar 17 pisos amb protecció oficial a la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i 15 a Tàrrega (Urgell). Les normes del procés ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés un Pla de xoc el passat mes de setembre per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat. L’Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se als ajuntaments de la Pobla de Segur i de Tàrrega i a l’Agència www.agenciahabitatge.cat.
 
A la Pobla de Segur hi ha disponibles 13 pisos de lloguer amb opció de compra i 4 de lloguer. Els d’opció de compra estan situats al carrer de Pallars, disposen de tres dormitoris, una superfície de 80 m2 a 87,2 m2 i una plaça d’aparcament vinculada. Quatre també tenen traster. El preu del lloguer és de 309 euros a 344,5 euros i les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per un termini de 10 anys amb una opció de compra a excercir durant la vigència del contracte. Els quatre pisos de lloguer es troben a l’avinguda de l’Estació i al carrer dels Països Catalans, són de tres dormitoris i fan de 76 m2 a 81,2 m2. La renda mensual és de 270 euros a 286 euros.
 
A Tàrrega, els pisos es troben distribuïts en diferents edificis i tots són de lloguer. Nou pisos estan a Via Lacetània, tenen tres dormitoris, una superfície de 68 m2a 73,5 m2, una plaça d’aparcament vinculada i una renda mensual de 226 euros a 241,7 euros. Tres pisos més estan situats al carrer de Colomina, són d’un dormitori, més traster, i disposen de 34,5 m2 a 36,4 m2. El lloguer és de 100 euros a 105 euros mensuals. Els altres tres pisos de Tàrrega són els següents: un situat al carrer de Cases del Sol Ixent, de 80,2 m2, i 220 euros de renda mensual; un al carrer de Mossèn Serret, de 59 m2, i una renda de 117 euros; i un tercer al carrer de Gabriel, que fa 54,5 m2 i costa 108,5 euros mensuals. Tots tres són de tres habitacions.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc són les següents:
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha buits, abans de finals d’abril de 2012.

1  

Imatges

Imatge exterior de l'edifici del carrer Pallars, a la Pobla de Segur

Imatge exterior de l'edifici del carrer Pallars, a la Pobla de Segur 42

1  

Fitxers adjunts

NP PISOS LLEIDA

NP PISOS LLEIDA
PDF | 55