Polítiques Digitals i Administració Pública

El Govern i el Conselh Generau d'Aran acorden crear una ponència permanent per agilitzar els traspassos

query_builder   14 desembre 2011 16:33

event_note Nota de premsa

El Govern i el Conselh Generau d'Aran acorden crear una ponència permanent per agilitzar els traspassos

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han presidit la primera Comissió Bilateral celebrada des de la constitució del nou Conselh Generau, en la qual s’ha establert el calendari de treball i la voluntat de treballar de la manera més coordinada possible.
Comissió Bilateral Generalitat - Aran
 
La vicepresidenta del Govern i titular del departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han presidit la Comissió Bilateral Generalitat – Conselh Generau d’Aran que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat aquest migdia. Durant la seva intervenció, la vicepresidenta Joana Ortega ha explicat que la voluntat del Govern és donar un fort impuls a la Llei de la Val d’Aran, presentada a instància del Conselh Generau d’Aran, i que tal i com ha avançat la vicepresidenta iniciarà el seu tràmit parlamentari al primer trimestre de l’any que ve, i podria aprovar-se definitivament al primer trimestre del 2013. A la vegada, la vicepresidenta ha remarcat que la Llei “ha de recollir la singularitat i la particularitat de l’Aran per normalitzar-ne la seva situació”. En aquesta línia, Ortega ha mostrat la voluntat que el tràmit parlamentari sigui participatiu, ja que aquesta és una Llei que necessita el màxim consens parlamentari.
 
Així mateix, la vicepresidenta Joana Ortega ha destacat la voluntat de treballar de la manera més coordinada possible entre el Conselh i la Generalitat, i de fer-ho “amb els valors de l’eficàcia i l’agilitat” per tal que les relacions siguin més eficients. Ortega també ha anunciat la constitució d’una ponència permanent que estudiï i posi sobre la taula els convenis que hi ha entre les dues administracions i els traspassos que poden produir-se.
 
Per la seva banda, el síndic Carlos Barrera, ha explicat que el procés de tramitació de la llei permetrà donar a conèixer el contingut de la nova norma, per tal que “el poble de Catalunya entengui la particularitat de l’Aran tot i formar part del mateix territori”. A la vegada, Barrera ha explicat que el text sorgeix de “la controvèrsia que hi havia a l’Aran en relació a la Llei de Vegueries” i ha afegit que recollint el sentiment general es va elaborar el document aprovat per unanimitat i amb el suport social de la Vall d’Aran que serveix de base de la llei.
 
Aquesta és la primera Comissió Bilateral celebrada des de la constitució del nou Conselh Generau d’Aran. La reunió, ha comptat també amb la presència de la secretària general de Governació, Maria Àngels Barbarà; del delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; del director general d’Administració Local, Joan Cañada; i de diversos consellers del Conselh Generau d’Aran, entre d’altres.

3  

Imatges

Compareixença posterior a la Comissió Bilateral

Compareixença posterior a la Comissió Bilateral 752

Taula de la Comissió Bilateral Generalitat - Aran

Taula de la Comissió Bilateral Generalitat - Aran 859

La vicepresidenta Joana Ortega presidint la Comissió Bilateral

La vicepresidenta Joana Ortega presidint la Comissió Bilateral 401