Salut

Els hospitals de la Garrotxa, d'Osona i del Ripollès creen un servei únic de digestologia

query_builder   16 desembre 2011 18:43

event_note Nota de premsa

Els hospitals de la Garrotxa, d'Osona i del Ripollès creen un servei únic de digestologia

 
El conseller Boi Ruiz ha assistit avui a Olot a la reunió de seguiment de l’aliança estratègica.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assistit avui divendres a l’Hospital d’Olot a la reunió de seguiment del Conveni marc de col·laboració per a l’aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d’Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol per mitjà del qual s’ha creat el Servei de Digestologia, únic per als tres centres i amb abast territorial de les comarques d’Osona, la Garrotxa i el Ripollès.
 
Aquest pacte, signat el novembre de 2010, té com a finalitat millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció sanitària, el nivell de resolució dels serveis i la satisfacció dels ciutadans d’aquestes tres comarques pel que fa als serveis.
 
Aquest és un dels primers convenis de col·laboració establerts a Catalunya per avançar de forma conjunta en projectes de gestió compartida entre institucions sanitàries. A més, s’emmarca en el Pla de salut 2011-2015 del Departament de Salut, que té com un dels objectius prioritaris potenciar els projectes estratègics a fi de millorar la qualitat del model assistencial a través de la creació d’aliances entre centres i del treball en xarxa.
 
Mitjançant aquesta aliança estratègica, les tres institucions implicades es comprometen a participar conjuntament en accions de recerca i a col·laborar en la implantació de nous productes o serveis sanitaris, ja sigui per a solucions tecnològiques o logístiques com per a la coordinació de serveis i de professionals. A banda, a través de l’addenda, el Conveni s’ha adaptat a l’evolució de les necessitats sanitàries de la població, alhora que els gestors i els professionals han millorat els processos de prestació de serveis abordant la variabilitat de la pràctica clínica.