Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí visita el Rainbow Warrior

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí visita el Rainbow Warrior

query_builder   16 desembre 2011 18:46

event_note Nota de premsa

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Ma. Pelegrí visita el Rainbow Warrior

el conseller Pelegrí  amb els responsables de Greenpeace
el conseller Pelegrí amb els responsables de Greenpeace
 
El nou buc insígnia de l’organització ecologista Greenpeace està ancorat aquests dies a Barcelona
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la directora general de Pesca i Afers Marítims, Mercè Santmartí, i del director general de Medi natural i Biodiversitat, Josep Escorihuela, ha visitat aquesta tarda el buc insígnia de l’organització ecologista Greenpeace, el Rainbow Warrior, que aquests dies està ancorat al Port de Barcelona.
 
Pelegrí  ha mantingut, a bord del vaixell, una reunió amb presidenta de la Junta Greenpeace a Espanya, Sònia Rubio, i la directora de Greenpeace a Catalunya, Anna Rosa Martínez, així com amb els responsables de la campanya de pesca de Greenpeace, per intercanviar punts de vista en matèria de pesca i conservació i protecció del medi natural al nostre país. 
 
L’organització ecologista va sol.licitar als estats membres de la UE i al Parlament Europeu modificar la reforma de la Política Pesquera Comunitària. En aquest sentit , el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació Medi Natural, Josep Maria Pelegrí  ha explicat l’ esforç que ja venen fent les confraries de pescadors i la flota pesquera de Catalunya per complir amb els requisits i condicionants de sostenibilitat que marca la política pesquera. El conseller ha exposat als responsables de Greenpeace la preocupació del Govern català per la nova política pesquera de la UE i per l'afectació que pot comportar al sector de la pesca de Catalunya.
 
"La singularitat de les pesqueries catalanes, la importància i vulnerabilitat de les zones costaneres fortament vinculades a la pesca, i l’estructura i dimensió del sector pesquer català, reclamen que s’apliquin mecanismes de flexibilitat en la PPC que permetin assolir els objectius perseguits d’una forma coherent i equilibrant les dimensions ambientals, econòmiques i socials de la pesca" ha senyalat Pelegrí.
 
Així mateix han interncaviat opinions sobre altres temes de mutu interès i sobre les polítiques que desenvolupa el Dept. en matèria de protecció de la biodiversitat.
 
El nou Rainbow Warrior III estarà ancorat a Barcelona fins el pròxim dilluns i obre les portes a tots aquells que el vulguin conèixer per dins.
 

3  

Imatges

Pelegrí amb els responsables de Greenpeace durant la visita al Rainbow Warrrior

Pelegrí amb els responsables de Greenpeace durant la visita al Rainbow Warrrior 4970

eñ Conseller Pelegrí i le delegada de Greenpeace, Anna R. Martínez ,durant la visita al vaixell

eñ Conseller Pelegrí i le delegada de Greenpeace, Anna R. Martínez ,durant la visita al vaixell 87

Pelegrí visitant la coberta

Pelegrí visitant la coberta 83