Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de gasoil a Puigcerdà

query_builder   16 desembre 2011 23:10

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del Transcat per l'accident d'un camió de gasoil a Puigcerdà

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat, a les 22.40 hores, la fase d’alerta del Pla especial d’emergències en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT), un cop s’ha transvasat el gasoil de la cisterna del camió accidentat a Puigcerdà sense incidències i s’ha pogut restablir la circulació de la carretera afectada, des de les 21.40 hores.
 
L’alerta s’havia activat, a les 18.54 hores, a conseqüència de l’accident entre dos camions, un dels quals transportava gasoil, al punt quilomètric 168 de la N152 a Puigcerdà.
 
A conseqüència de l’accident, els dos conductors dels camions han resultat ferits lleus i han estat traslladats a l'hospital de Puigcerdà en dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La cisterna del camió que transportava gasoil no ha patit cap fuita, però si el dipòsit de combustible de la tractora. Tot i que la càrrega de la cisterna de gasoil no s'ha vist afectada s’ha hagut de procedir al seu transvasament a un altre vehicle, ja que es tractava d’un vehicle rígid que no podia continuar la marxa.
 
Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat cinc dotacions, que s'han encarregat d'aturar la fuita del dipòsit i netejar la calçada.