Agència de l'Habitatge de Catalunya

S'obre el termini per accedir a 54 habitatges amb protecció oficial a Torelló

S'obre el termini per accedir a 54 habitatges amb protecció oficial a Torelló

query_builder   19 desembre 2011 14:59

event_note Nota de premsa

S'obre el termini per accedir a 54 habitatges amb protecció oficial a Torelló

  • N’hi ha 18 de lloguer amb opció de compra i 36 de lloguer
  • Formen part del pla d’adjudicació de 3.264 pisos desocupats de la Generalitat
Promoció el Castell II- Torelló
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert avui la convocatòria per adjudicar 54 pisos amb protecció oficial de lloguer a  Torelló (Osona).  Les normes del procés ofereixen noves condicions després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, presentés el passat mes de setembre un Pla de xoc per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat.  L’Institut Català del Sòl ha construït els habitatges i l’Agència els administra. Les persones interessades en aquests pisos poden informar-se a l’Ajuntament de Torelló i a l’Agència www.agenciahabitatge.cat. Els pisos es troben distribuïts en diverses promocions construïdes al municipi.
 
14 pisos de lloguer a la promoció el Castell I, 15 a la Creu I i 7 a la Carrera
 
A la promoció el Castell I, situada al carrer del Comte Borrell, hi ha 14 habitatges de dues habitacions que tenen una superfície entre 46,65 m2 i 56,87 m2 . La renda mensual per a aquests pisos és de 177,18 a 215,99 euros.
 
A la promoció de la Creu, situada al carrer de Segimon Serrallonga, hi ha 15 pisos, dels quals n’hi ha 6 de dues habitacions, que tenen una plaça d’aparcament vinculada,  i  9 d’un dormitori, sense plaça d’aparcament. La superfície és entre 40 m2 i 50 m2 . El preu del lloguer mensual va de 151,92 a 229,90 euros, segons les dimensions i característiques de l’habitatge.
 
A la promoció de la Carrera, situada al Portal de la Carrera, hi ha 7 pisos, dos de dues habitacions i cinc d’un dormitori, en una superfície de 40,69 m2 a 51 m2. La renda mensual del lloguer és de 154,31 a 189,94 euros.
 
Les persones que esdenviguin adjudicatàries signaran un contracte de lloguer subjecte la Llei d’arrendaments urbans i la normativa d’habitatges amb protecció oficial.
 
17 pisos de lloguer amb opció de compra a el Castell II i un a Torelló 8
 
Els  17 habitatges del la promoció el Castell II estan al  carrer Progrés i n’hi ha de dos, tres i quatre dormitoris, tots amb plaça d’aparcament i traster vinculats. La superfície oscil·la entre 60,70 m2 i 84,55 m2 i el preu de la renda mensual va de 275,54 a 366,12 euros, segons les dimensions de l’habitatge. Hi ha un habitatge de dues habitacions que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
 
També hi ha un únic habitatge situat a la promoció Torelló 8, ubicat al carrer  de Capsavila, que té 80,39 m2 i un lloguer mensual de 305,32 euros.
 
Les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra de l’habitatge. Si opten per comprar el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures que destaquen del Pla de xoc són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 
Amb aquestes actuacions es preveu poder treure en convocatòria pública el 95% dels pisos que actualment hi ha buits, abans de finals d’abril de 2012.

3  

Imatges

Foto Promoció La Carrera Torelló

Foto Promoció La Carrera Torelló 2995

Foto promoció El Castell I Torelló

Foto promoció El Castell I Torelló 914

Foto Promoció El Castell II Torelló

Foto Promoció El Castell II Torelló 1845

2  

Fitxers adjunts

Foto promoció La Creu Torelló

Foto promoció La Creu Torelló
JPG | 715

NP pisos Torelló

NP pisos Torelló
PDF | 56