Servei Català de Trànsit

El pla de xoc de Trànsit frena el repunt de motoristes morts

IMPORTANT: S'ADJUNTA DOSSIER DE PREMSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ

query_builder   20 desembre 2011 13:09

event_note Nota de premsa

El pla de xoc de Trànsit frena el repunt de motoristes morts

IMPORTANT: S'ADJUNTA DOSSIER DE PREMSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ

roda
El director de l'SCT, Joan Aregio, i el comissari Esquius durant la roda de premsa de balanç del pla de xoc.
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha destacat avui que el pla de xoc endegat juntament amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra el passat mes de setembre per reduir la sinistralitat de motoristes a les carreteres catalanes “ha aconseguit el seu objectiu de frenar la tendència preocupant i negativa dels accidents mortals de motocicleta registrada sobretot a l’agost d’aquest any ”.
 
Coincidint amb el desplegament de les mesures policials i de conscienciació d’aquest pla de xoc, del 10 de setembre al 13 de novembre d’enguany, han mort 5 motoristes a les carreteres catalanes, 4 menys que en el mateix període de l‘any passat. El director de l’SCT ha volgut remarcar que “aquesta reducció té un valor afegit pel fet que aquesta tardor ha fet molt bon temps i les condicions meteorològiques han estat favorables per a la conducció de les motos”.  
 
Aregio ha dit però que “aquest anàlisi es fa des de la prudència perquè tot i haver frenat el repunt de motoristes morts, les dades globals d’aquest 2011 no són positives i se segueixen situant a nivells d’anys anteriors”
 
El pla de xoc policial va tenir com a objectiu principal denunciar conductes de risc en la conducció de vehicles de dues rodes. En aquesta línia, el cap de la divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius, ha destacat que “el tres tipus d’infraccions que més es van denunciar van ser no mantenir la distància de seguretat, l’excés de velocitat i envair el sentit contrari sobretot en carreteres sinuoses”.
 
En aquest període els Mossos d’Esquadra van desplegar 3.675 efectius policials i van fer un total de 2.385 controls policials a les vies que concentren més accidentalitat mortal de motoristes (a Barcelona, la C-17, la C-31, la N-II, la C-58 i la C-55; a Girona, la N-260, la C-63, la C-65 i la N-II; a Lleida, la N-260 i, a Tarragona, la N-340 i la N-420). En el marc d’aquest pla d’acció, del 10 de setembre al 13 de novembre, els Mossos d’Esquadra van realitzar 2.381 denúncies a motoristes, de les quals 1.439 van ser per conductes de risc greu.
 
L’SCT continuarà treballant per consolidar la reducció de la sinistralitat de les motocicletes i en aquest sentit el director de l’SCT ha assegurat que “és molt important conèixer els comportaments i saber al detall les causes de la sinistralitat dels motoristes, i l’estudi en profunditat que precisament avui el Govern ens ha autoritzat a encarregar ens hi ajudarà molt”.  
 
 
 
IMPORTANT: S’ADJUNTA DOSSIER DE PREMSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ

1  

Fitxers adjunts

DOSSIER DE PREMSA DEL DISPOSTIU EN PDF

DOSSIER DE PREMSA DEL DISPOSTIU EN PDF
PDF | 187