Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

query_builder   28 desembre 2011 13:06

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa el sector ramader català

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) diverses Ordres d’increment d’ajuts al sector ramader català. En concret, es tracta dels ajuts destinats a fomentar les infraestructures de biodigestió de purins porcins, les races autòctones en perill d’extinció, i les agrupacions de productors d’oví i cabrum.
 
Ajuts a infraestructures de biodigestió de purins porcins
 
El DOGC publica avui l’Ordre per la qual s'efectua la declaració de crèdits efectivament disponibles de l'Ordre AAM/207/2011, de 12 d'agost, que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats al foment d'infraestructures de biodigestió de purins porcins i convocava els corresponents a l'any 2011. Les bases de la convocatòria establien una dotació pressupostària inicial de 10.000 euros i una quantia addicional estimada de 723.015,01 euros condicionada a les disponibilitats pressupostàries efectives.
 
Aquest pressupost inicial ha resultat insuficient per a atendre les sol·licituds presentades. El Departament considera necessari fomentar les actuacions objecte d'aquests ajuts i realitzar una ampliació de la dotació inicial en la quantia estimada prevista. Així, la dotació per a l'any 2011 per aquests ajuts s'incrementa en 723.161,39 euros, i per tant el crèdit efectivament disponible és de 733.161,39 euros.
 
 
Ajuts al foment de les races autòctones en perill d’extinció
 
El Departament també ha publicat avui al DOGCl’Ordre per la qual s'efectua la declaració de crèdits efectivament disponibles a l'Ordre AAM/288/2011, de 24 d'octubre, que aprovava les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar les races autòctones en perill d'extinció i convoca els d’enguany.
 
La dotació pressupostària inicial era de 356.782,00 euros i s’establia una quantia addicional estimada de 240.406,09 euros condicionada a les disponibilitats pressupostàries efectives. Com en el cas anterior, el pressupost inicial ha resultat insuficient i el Departament, amb la voluntat de fomentar les actuacions objecte d'aquests ajuts, amplia la dotació inicial en els esmentats 240.406,09 euros, i per tant el crèdit efectivament disponible és de 597.188,09 euros.
 
Subvencions a les agrupacions de productors d'oví i cabrum
 
El DOGC d’avui també publica l’Ordre que efectua la declaració de crèdits efectivament disponibles per a subvencions a les agrupacions de productors en els sectors d'oví i cabrum corresponents a 2011, convocades per l'Ordre AAM/285/2011, de 25 d'octubre, que alhora n’aprovava les bases reguladores.
 
Aquestes bases de la convocatòria establien una dotació pressupostària inicial de 116.805 euros i una quantia addicional estimada de 16.587,14 euros, condicionada a les disponibilitats pressupostàries efectives. Ara, i com en els casos anteriors, per a fomentar les actuacions objecte d’aquestes subvencions, el Departament augmenta la dotació inicial en la quantia estimada prevista, de manera que el crèdit efectivament disponible és de 133.392,14 euros.